PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Les directives de l’ACM i l’FMC es reuneixen per seguir impulsant "la veu única" del municipalisme català

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) s'han reunit avui de manera telemàtica per "seguir construint la veu única del municipalisme català" i impulsar les línies d'actuació per afrontar la reactivació socioeconòmica. Segons un comunicat, les dues entitats són conscients que "cal unir esforços per superar l’actual context de crisi" i que els ens locals necessiten major suport, sobretot econòmic, del govern espanyol i català. De fet, el passat 17 de juliol al Parlament de Catalunya, tant l’ACM com l’FMC, en el marc de la Comissió d’Estudi de la Reconstrucció i la Reactivació Socials i Econòmiques, van reclamar més recursos i mesures per als municipis.
El president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha defensat que "El municipalisme sempre ha de treballar unit, i més en moments de dificultat com els que estem vivint, on s'ha de prestar el màxim servei als veïnes i veïns”.

Per la seva banda, la presidenta de l’FMC i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha reivindicat la necessitat que el món local tingui una "veu única": "Les dificultats que estem vivint aquests mesos ens ensenyen que hem de treballar tots junts, cadascú des de la seva singularitat. I el món local, amb tota la seva diversitat, ha de tenir una veu única".

A la reunió per part de l’ACM hi han participat el president, Lluís Soler, la secretària general, Joana Ortega, el secretari general adjunt, Sergi Penedès, els vicepresidents i vicepresidentes Josep Caparrós, Àstrid Desset, Mercè Bosch, Xavi Paz i Sergi Pedret, així com el president del Fòrum Comarcal, Joaquim Colomer. Mentre que per part de l’FMC hi han participat la presidenta, Olga Arnau, el secretari general Magí Rovira, les secretàries generals adjuntes Roser Colomé i Susanna Mérida, i els vicepresidents i vicepresidentes Alba Pijuan, Eduard Rivas, David Bote, Xavier Fonollosa i Lluís Mijoler.

Aquesta és la segona reunió bilateral entre totes dues entitats municipalistes, que s’han compromès a seguir treballant per la unitat del municipalisme català.
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110