Sitges Comerç i l’Ajuntament aborden la situació de la venda il·legal

Representants de l’associació Sitges Comerç es van reunir divendres passat amb l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i els regidors de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, i Governació, José María Martínez, a més de l’inspector de la Policia Local, Rafael Pino, per abordar la situació de la venda il·legal al municipi i els prejudicis que provoca tant al sector comercial com al conjunt de la imatge turística del municipi. Per part de Sitges Comerç van assistir a la trobada –que es va celebrar a la Casa de la Vila– el president, Carlos Prieto; la secretària, Carmen Asuar, la vocal Noèlia Jiménez i el gerent, Jesús Carballo.

Tant l’alcaldessa i els regidors, com els representants de Sitges Comerç van coincidir a assenyalar que el top manta és un problema del municipi que requereix una solució. En aquest sentit, Sitges Comerç va exposar els següents punts:

  • Activitat il·legal. El top manta és una activitat que comercialitza productes que són còpies il·legals, que no paguen les taxes i que responen a interessos de màfies organitzades.
  • Emergència sanitària. El desplegament de la venda il·legal al Passeig Marítim no compleix cap norma de protecció sanitària amb motiu de la Covid-19: ni distància social, ni disponibilitat de gel hidroalcohòlic, ni circulació ordenada de persones…
  • Imatge turística. La concentració de venedors al Passeig –que en ocasions poden arribar al centenar en un sol dia– ofereix una imatge del lloc més emblemàtic de Sitges poc propícia per als objectius del turisme de qualitat en el qual hi treballen diferents agents socioeconòmics de la vila, així com el mateix consistori.

Al mateix temps, Sitges Comerç va sol·licitar als responsables municipals la creació d’una comissió bilateral entre el mateix Ajuntament i l’associació per efectuar seguiment de tots els assumptes relacionats amb el sector comercial. L’alcaldessa va accedir a aquesta petició i la comissió es crearà en breu.

En aquesta mateixa línia, Sitges Comerç va demanar una campanya informativa per part de l’Ajuntament recordant als possibles compradors sobre la il·legalitat d’adquirir aquest tipus de productes i va plantejar que el consistori emeti sancions a la gent que la incompleixi.

Per últim, Sitges Comerç va plantejar la possibilitat que el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya col·labori amb l’Ajuntament en la implantació de mesures destinades a eradicar la venda il·legal. Sitges Comerç considera que, tant el consistori com la resta d’organismes implicats haurien d’activar mesures de reinserció destinades als venedors, que, sovint són víctimes de les diferents màfies que controlen aquesta activitat il·legal.

0
0
0
s2smodern