PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Tota la plantilla de Saint-Gobain es declara en vaga indefinida pel tancament de la planta Glass de l'Arboç

Els treballadors de Saint-Gobain de l'Arboç es van manifestar ahir per denunciar el tancament de la divisió Glass de la cristalleria. La protesta, que va aplegar unes 400 persones, va arrencar davant de la planta i va recórrer un tram de l'N-340 al seu pas pel municipi de l'Arboç. La mobilització va rebre el suport dels alcaldes i diputats de la comarca que es van sumar a la marxa en una segona capçalera. El president del comitè d'empresa, José Alberto Garcia, celebrava que tota la plantilla secundés la vaga indefinida, iniciada ahir. "Ens enfrontem a l'empresa amb molta més força i amb un missatge clar: que els treballadors estan disposats a lluitar", defensava.

Per segon diumenge consecutiu, els treballadors es van manifestar per a aturar el tancament de la planta de Glass, dedicada a la fabricació de vidres plans per a cotxes. Els manifestants van rebre el suport dels alcaldes de la comarca, com ara el del Vendrell, de Banyeres del Penedès o el de l'Arboç. També van intervenir en els parlaments el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Quim Nin, o les diputades al Parlament d'ERC i de Podem, Lluïsa Llop i Yolanda López, respectivament.

El president del comitè d'empresa, José Alberto Garcia, defensava que la divisió Glass “és viable” i denunciava la postura de la direcció de la multinacional. "Segons el departament tècnic de l'empresa a aquest forn encara li queda un any i mig de vida, això vol dir que fins a final d'any del 2021 i fins i tot del 2022 es podria allargar; ens volen tancar abans d'hora. Demanem que continuï durant la via útil i la reconstrucció del forn", reclamava.

Garcia també denunciava que el cessament de l'activitat de la divisió Glass no només suposaria l'acomiadament de 122 treballadors directes, sinó dels treballadors i empreses subcontractades. A més, apuntava que el tancament parcial acabaria posant en dubte la continuïtat de l'altra planta de l'empresa a l'Arboç, la divisió Sekurit, on treballen 260 persones. "Parlem de mil treballadors amb les seves respectives famílies", indicava Garcia.

"Estem disposats a seguir la lluita"

A banda de la mobilització, la totalitat de la plantilla va secundar el primer dia de la vaga indefinida, tal com asseguraven des del comitè d'empresa. La vaga està prevista que s'allargui fins que es resolgui el conflicte laboral o almenys durant els 30 dies previstos en el període de negociació. Garcia explicava que s'han complert amb els serveis mínims establerts, fixats en set i dos treballadors en les divisions de Glass i Sekurit, respectivament. Habitualment, treballen onze i 33 persones en cada torn els diumenges.

"L'inici de la vaga ha anat molt bé, el 100% de la plantilla s'ha plantat. Ens enfrontem a l'empresa amb molta més força i amb un missatge clar: que els treballadors estan disposats a seguir la lluita", valorava Garcia.

Els representants sindicals es reuniran aquest dilluns amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i amb representants del Ministeri d'Indústria per trobar una solució al conflicte laboral. A la reunió, que es farà per via telemàtica, també hi participaran els alcaldes de l'Arboç i de Banyeres del Penedès. Pel que fa a les manifestacions, continuaran la setmana vinent i ja s'ha convocat una altra protesta el proper diumenge.

0
0
0
s2smodern