PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Bosch anuncia que tancarà la planta de Castellet l'any vinent

La multinacional alemanya Bosch vol tancar la planta de Castellet i la Gornal l'any vinent, fet que afectarà uns 300 treballadors. La direcció ho va anunciar ahir als empleats. El comitè d'empresa s'ha reunit aquest matí per analitzar les mesures a prendre a partir d’ara. De moment, tenen prevista una concentració per aquest dissabte a Vilafranca, pendent de l’autorització corresponent.

Els treballadors exigeixen alternatives, tot i que l'empresa ja els ha advertit que és una decisió en ferm, que vinculen a una pèrdua de la competitivitat de la planta, que fabrica sistemes de neteja de parabrises, i a la caiguda de la producció de vehicles, no al tancament de Nissan. La seva intenció és traslladar-hi la producció que es fa a Castellet a altres plantes del grup, situades a diferents països.

Els sindicats temien des de fa temps el futur de la planta, però no s'esperaven el tancament. Des del sindicat UGT apuntaven que "s'havia de parlar sobre el futur, però no esperàvem això" i demanen una alternativa per continuar amb l'activitat. Segons fonts de CCOO "la situació pintava malament, i més amb l'agreujant de la Covid, però la sensació és que la decisió ja estava presa des de fa temps. Intentarem donar-li el tomb, però ho veiem difícil".

La fàbrica de Bosch ha patit en els últims anys una reducció dràstica de plantilla a través d'ERO, baixes incentivades i reduccions salarials. Des de l'empresa neguen haver abandonat la planta i asseguren que des del 2016 havien estat buscant activament opcions de reindustrialització i possibles compradors per evitar el tancament.

A partir d'ara s'iniciarà el procés de tancament de l'empresa a través de la presentació d'un ERE d'extinció de contractes, fet que obrirà un mes de negociacions a la seu del departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109