PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Els treballadors d'Alfisa a Santa Margarida i els Monjos comencen avui una vaga indefinida

Foto: Gemma Sánchez
 
Els 95 treballadors d'Alfisa a la planta de Santa Margarida i els Monjos, dedicada a fabricar peces per a automòbil, han començat avui una vaga indefinida. El motiu principal és reclamar a l'empresa la meitat de la nòmina pendent de l'agost i forçar una "reacció" de l'administració, ja que la plantilla assegura que la fàbrica acumula nombrosos impagaments i ha entrat en una "lluita" amb Renault –principal client-. "I nosaltres estem al mig", lamenta el comitè d'empresa, que recorda que la planta fa mesos que no té subministrament de llum ni gas, i ara s'abasteix a través de generadors externs. La plantilla tem que l'empresa acabi tancant la fàbrica.
Els treballadors apunten que l'activitat està aturada des de dimecres de la setmana passada perquè la direcció d'Alfisa també acumula impagaments amb l'empresa subministradora de gasoil per als generadors.  "Ens sentim abandonats per l'administració", assegura el comitè d'empresa, que lamenta que l'actual marc legal derivat de la crisi de la covid-19 i de l'estat d'alarma del març "permeti" a les empreses no fer un concurs de creditors forçós.
 
El comitè insisteix que la situació de la fàbrica dels Monjos és "insostenible" davant l'acumulació d'impagaments a proveïdors, alhora que es queixen per haver cobrat només la meitat de la nòmina de l'agost. "I temem que tindrem problemes per cobrar al setembre i la resta de mesos que vindran", afegeixen.
 
L'anunci dels treballadors d'Alfisa arriba enmig de la mobilització que ja hi ha al Penedès pels anuncis de tancament de Saint-Gobain Glass a l'Arboç i Bosch a Castellet i la Gornal, dues altres empreses dedicades a complements del sector de l'automoció.
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109