PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El Govern de Catalunya invertirà en la Robert Bosch a canvi de reindustrialitzar-se cap a un producte de major valor afegit

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, s’ha reunit avui amb el comitè d’empresa de Robert Bosch per buscar una solució alternativa al tancament d’aquesta companyia. Tremosa ha explicat que el Govern està disposat a invertir diners públics en l’empresa per reindustrialitzar-la i que segueixi funcionant.

Segons el conseller, ja fa quatre anys que la Direcció General d’Indústria està “en converses” amb Robert Bosch per intentar fer aquest procés de “reindustrialització cap a productes amb més valor afegit i no haver d’arribar a la situació actual”. Segons ha dit Tremosa, és la manera de justificar aquesta inversió per part de la Generalitat i que no sigui "fons perdut".

Segons ha explicat Tremosa, el Govern espanyol també està disposat a aportar diners a la indústria i que també existeixen els fons de recuperació de la Unió Europea, els quals es poden fer servir per projectes de recuperació industrial. De manera que el conseller ha confessat que “per diners, no serà”.

Malgrat tot, el conseller ha dit que “cal que la multinacional vulgui”, ja que segons ha explicat sembla que l’empresa hauria obert una nova seu a Sèrbia, on la mà d’obra seria més barata, no hi hauria càrregues socials com aquí i altres legislacions. Tanmateix, Tremosa ha anunciat que “el govern de Catalunya farà l’esforç que faci falta per mantenir l’empresa i tots els llocs de treball”.

Per la seva banda el Comitè d’Empresa de Robert Bosch feia una valoració positiva de la reunió, la qual ha acabat fa uns minuts. El president del comitè, Carles Teruel, explicava que amb l’anunci de la inversió de diners per part de la Generalitat “ens han donat coixí”. Teruel comentava que d’aquesta manera “l’empresa pot engrescar-se i tornar a apostar per nosaltres”. També apuntava que aquesta injecció de diners “pot posar en valor aquesta indústria de cara a un possible comprador o inversors exteriors”.

El conseller Tremosa ha indicat que el problema que s'està produïnt amb la indústria del Penedès "és general" i que "és una crisi conjuntural, és a dir, que pot acabar d'una manera tan ràpida com ha vingut". "Es qüestió d’aguantar els llocs de treball uns mesos més perquè en un any o 9 mesos, la situació econòmica pot ser molt diferent", ha afegit. 

Des del sindicat han confirmat que seguiran mobilitzant-se els propers dies per resoldre el problema i mantenir tots els llocs de treball.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que també ha assistit a la reunió, ha agraït la implicació del Govern per solucionar el problema de Robert Bosch. Així mateix, Regull ha recordat que l’Ajuntament, ja va acompanyar els treballadors l’any 2014 al Parlament per aconseguir un pacte. Per aquest motiu, Regull considera que tancar l’empresa seria “una injustícia” perquè els treballadors van fer molts esforços i com reduir la seva nòmina per arribar a un pacte.

0
0
0
s2smodern