PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Els treballadors de Saint-Gobain trenquen les negociacions per evitar el tancament de la cristalleria

Els treballadors de Saint-Gobain de l'Arboç han trencat les negociacions amb la direcció de la multinacional aquesta matinada. Segons fonts sindicals, la plantilla té dubtes sobre els punts del preacord i temem que l'empresa no recol·loqui els empleats afectats per l'ERO a altres plantes de l'Estat. Els treballadors s'han tornat a reunir en assemblea aquest matí per desencallar el conflicte laboral i evitar el tancament de la divisió Glass.

Des del comitè d'empresa han lamentat que la direcció està "jugant" amb ells i han assegurat que, "si cal, pararan tota la indústria". La plantilla, que continua en vaga, segueix bloquejant el centre logístic de Bellvei, fent perillar el subministrament de firmes com Seat, Ford o Mercedes.

Els treballadors de la fàbrica de Saint-Gobain van suspendre aquest dijous l'assemblea per tornar a negociar noves condicions amb la direcció de l'empresa. La reunió s'ha allargat tota la nit fins a quarts de cinc d'aquesta matinada sense arribar a bon port. El president del comitè d'empresa, José Alberto Garcia, ha lamentat les intencions de la multinacional i que els estigui fent perdre el temps. "No hi ha res suficientment amb cara i ulls, ells estan jugant les seves cartes", ha denunciat Garcia.

Davant d'aquesta situació, els sindicats han anunciat que el centre logístic de l'empresa a Bellvei continuarà parat i n'impediran que surtin els camions per subministrar a les empreses automobilístiques. Durant la negociació, aquests piquets esdevenen una mesura forta de pressió per als sindicats. De fet, un dels membres del comitè d'empresa i de la CGT, Marcos Rastrilla, ha assegurat que si és necessari pararan tota la indústria. "Ens estan prenent el pèl, no és normal, ja en tenim prou amb què ens tanquin la fàbrica; ens han dit que no volen el forn ni amb els diners de la Generalitat", ha destacat Rastrilla.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, va anunciar dimarts que el Govern destinaria ajuts econòmics per evitar el tancament. De fet, ahir al vespre, Tremosa va valorar positivament el pacte que havien assolit entre els sindicats i la direcció. "L'acord que s'ha signat és molt millor del que hi havia fa dos dies, ara com a mínim hi ha un compromís per escrit de l'empresa, on es compromet a recol·locar tots els treballadors", afirmava el conseller. Així mateix, el titular d'Empresa va explicar que el document recollia que la multinacional es comprometia també a asseure's en una taula de negociació amb el Govern.

0
0
0
s2smodern