PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

L'Ajuntament de Vilafranca posa en marxa un marketplace de proximitat

L’Ajuntament de Vilafranca ha posat en marxa un Marketplace per potenciar la venda online de les botigues físiques del municipi i poder contribuir així a la continuïtat d’aquests comerços i de les parades del mercat.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, ha explicat que la plataforma es troba en fase de desenvolupament i que es podria presentar al públic a finals d’octubre o principis de novembre. Aquest projecte, que es dirà Vilafranca a prop ja compta amb 50 comerços i s’espera que puguin adherir-se molts més. El requisit principal és que els comerços que formin part del Marketplace tinguin botiga física a Vilafranca.

Els clients podran comprar fàcilment a través d’internet i podran rebre a les seves llars els productes al dia següent de demanar-los.

L’Ajuntament de Vilafranca ha subvencionat als 50 primers comerços adherits al Marketplace amb la taxa inicial que requereix la plataforma. Segons ha explicat Montfort, pujar els productes a la plataforma té un cost de 100 euros i s’aconsella que ho faci un professional perquè sigui més atractiu pels compradors. Participar en aquest projecte no té cap cost fix, sinó que es basarà en comissions. A més, serà la mateixa plataforma qui repartirà els productes venuts.

L’alcalde de Vilafranca ha explicat que abans d’arribar la pandèmia de la Covid-19, “ja s’evidenciava una crisi en el sector comercial provocada per l’aparició del comerç a internet”. Segons Regull, calia que les botigues del municipi s’animessin a tenir presència a internet per així sobreviure. “Apostem per complementar les dues formes de comerç: internet i presencial” explicava l’alcalde perquè “la presència de botigues és fonamental per mantenir la nostra manera de viure” i “el comerç per internet ha arribat per quedar-s’hi” afegia Regull.

Montfort assegurava que “els moments de crisi també generen oportunitats”, donat que la Covid-19 va accelerar la posada en marxa d’aquesta plataforma. “La gent ha d’entendre que comprar a través d’aquest Marketplace ajudarà a mantenir els llocs de treball de Vilafranca i els comerços” perquè es potencia el comerç local a la xarxa i el comerç de proximitat, explicava el regidor.

0
0
0
s2smodern