El 51% de les empreses del Penedès facturaren més el 2016

Segons els empresaris enquestats per l'ADEPG, el 17% afirma haver incrementat el nombre de treballadors

Redacció | Lídia Oñate .- El 2016 va ser un bon any a nivell econòmic. Com a mínim, millor que els anys anteriors, tot i que molts sectors n'esperaven més. És el que es desprèn de l’Enquesta de Clima Empresarial corresponent al quart trimestre de l’any passat.

Si bé l’evolució dels negocis enquestats havia baixat durant el trimestre anterior, els tres últims mesos de 2016 va recuperar-se en pràcticament tots els aspectes analitzats.

Més del 51% dels directius d'empreses del Penedès-Garraf declaren que la facturació ha augmentat en aquest període, mentre que el 6,9% manifesten que ha disminuït. Des de l’ADEPG consideren que “tot i no representar uns canvis significatius respecte del mes anterior, sí que serveix per consolidar la tendència a la millora en l’evolució del negoci”. 

En el cas de les plantilles de treballadors, el 17% dels empresaris afirmen que ha contractat més persones, fet que deixa entreveure una millora de l’activitat econòmica. Una de les empreses participants a l’enquesta és Aloy Shop, del Vendrell. El seu gerent, Josep Aloy, preveu que el creixement continuï a l’alça, en especial a l’exterior, ja que “el mercat nacional està molt aturat”. En el seu cas destaca que vol ampliar els articles de venda per contrarestar la davallada d’un dels seus productes estrella, l’Slot (Scalextric), que “està passant per uns moments durs.” Des del bufet Grup Quatre de Vilanova i la Geltrú esperen seguir creixent a mesura que aconsegueixin nous clients. Tanmateix, no consideren necessari ampliar la plantilla.

 

Més ocupació i més inversió el primer trimestre de 2017 

Pel que fa a les perspectives per al proper trimestre, augmenta el nombre d’empresaris que preveuen que el negoci i la facturació es mantindran igual i són menys els que creuen que empitjorarà. En canvi, es veu un cert augment en el nombre d’empresaris que preveu augmentar l’ocupació a les seves empreses així com també la inversió. En aquest últim aspecte cal destacar que només el 3,23% dels empresaris preveu reduir la seva plantilla i el 4,70% contempla una davallada de la facturació.

L’Enquesta de Clima Empresarial també avalua la conjuntura econòmica. En relació amb les conseqüències d’una pujada del salari mínim, la majoria d’empresaris no creu que l’augment afecti el seu negoci i només un 3% creu que l’afectaria molt. Davant d’una hipotètica pujada general dels sous, la majoria de directius manifesten que els perjudicaria lleugerament. Pel que fa a les conseqüències de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, la majoria opina que no l’afectarà.

0
0
0
s2smodern