PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

La plantilla de Bergé Logística protesta per denunciar l'acomiadament de 43 empleats a la planta Sekurit de Saint-Gobain

Els treballadors de l'empresa Bergé Logística van protestar ahir diumenge a la tarda a l'Arboç per denunciar l'acomiadament de 43 treballadors a la divisió de Sekurit de la fàbrica de Saint-Gobain, després que la multinacional rescindís el subcontracte la setmana passada. Els manifestants van tallar la rotonda d'accés al municipi durant gairebé dues hores per reclamar que es reverteixi l'ERO o bé, la reubicació dels treballadors afectats en altres plantes del grup Bergé. "Som el dany col·lateral de l'ERO derivat de Glass", lamentava, Xavier Garcia, membre de l'assemblea de treballadors.

Segons explicava Garcia, els treballadors de Bergé Logístic van rebre la notificació el 7 de setembre que la multinacional francesa rescindia de forma unilateral el contracte mercantil amb Bergé. Dimarts en una mediació al Departament de Treball a Tarragona, l'empresa els va comunicar que la seva intenció és acabar el període de negociació com més aviat millor. "Si poden estar només un dia negociant no n'estaran dos. Volen pagar el mínim que diu la llei, 20 dies per any treballat en un màxim de dotze mensualitats", assenyalava Garcia.

Així mateix, el portaveu de la plantilla reconeix que s'han convertit en el "dany col·lateral" de l'ERO derivat de Glass, ja que s'han reubicat empleats a la divisió Sekurit per la qual ells treballaven. També denunciava que s'ha vulnerat el seu dret a vaga perquè assegura que des del primer dia en què es va rescindir el subcontracte, els ha substituït personal procedent d'una empresa de treball temporal.

"Volem recuperar la nostra feina, fa nou anys teníem un salari i condicions molt precàries. Havíem aconseguit tenir una feina amb unes condicions i sou més o menys dignes i ara ens el roben", denunciava Garcia. Per aquesta raó, reclamen que es reverteixin els acomiadaments o bé que se'ls reubiqui en altres fàbriques del grup, com ara les de Valls o de Tarragona.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 103