PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

La Mancomunitat Penedès-Garraf aprova un pressupost de 39 MEUR per l’any 2021

L’Assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf va aprovar dilluns, per unanimitat, en una sessió celebrada telemàticament a causa del context de crisi sanitària, un pressupost de 39.003.423,84 euros per a l’exercici 2021.

El pressupost de l’any vinent contempla una bateria de noves i importants inversions així com una proposta per a l’ampliació de la cartera de serveis i incorpora nous municipis del territori a la Mancomunitat.

El vicepresident de l’àrea de Serveis Centrals de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Aureli Ruiz, va ser l’encarregat de presentar els principals detalls del pressupost i dels projectes i inversions previstos.

Sergi Vallès, president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, va subratllar que "la Mancomunitat segueix creixent. La Bisbal del Penedès se sumarà a partir de l’any vinent a la Mancomunitat. També preveiem donar resposta a una demanda reclamada des de fa anys, amb la creació d’un nou servei d’agents cívics per als Ajuntaments".

El president també va informar que el servei de Prevenció de Drogodependències s’integrarà al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, atès que només es presta el servei a aquesta comarca i per optimitzar els recursos i sinergies entre les administracions.

En aquesta mateixa sessió es van aprovar per unanimitat les quotes anuals ordinàries a aportar pels Ajuntaments que participen a l’ens, i que garanteixen el correcte desenvolupament i funcionament dels diversos serveis mancomunats.

Aquest avançament en el calendari de l’aprovació del pressupost i de les quotes suposa un gest molt ben rebut per les administracions locals, i respon a la voluntat de la Mancomunitat Penedès-Garraf de facilitar als Ajuntaments la posterior confecció dels respectius pressupostos municipals.

Inversions

El pressupost del 2021 contempla un destacat capítol d’inversions. En l’àmbit del sanejament, estan previstes diverses inversions en estacions de depuració d’aigües residuals (EDAR), aprovades per conveni i finançades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), per valor de 4 milions d’euros. És el cas de les depuradores de Sant Sadurní, Sant Pere de Ribes-Sitges, Puigdàlber, Olèrdola, Canyelles, així com el projecte del col·lector de Vilafranca del Penedès.

El president va recordar que enguany, l’Agència Catalana de l’Aigua ha reconegut la Mancomunitat Penedès-Garraf com a Entitat Local de l’Aigua, el que dona més autonomia a la institució per a la gestió de les inversions en el territori.

Així mateix també s’ha sol·licitat també una inversió a l’Agència de Residus de Catalunya per a la millora de la planta de compostatge. El Servei de Laboratori serà un altre dels àmbits en què s’hi destinarà una partida per a dotar-lo de nous equipaments i maquinària, que li permetran donar un salt endavant, guanyant en competitivitat i millorant la qualitat dels serveis que presta als municipis.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 103