PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Vilanova i la Geltrú tindrà una escola de formació en manteniment i reconversió del sector nàutic

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET), Olga Arnau, el patró major de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, Jaume Carnicer, i el vicesecretari de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Joan Manel Ferrera, van signar dilluns un conveni de col·laboració que tindrà una vigència de quatre anys, prorrogable fins a quatre anys més.

Aquesta col·laboració ha de promoure la formació en el manteniment i reconversió del sector nàutic. En el marc de l’acord, s’estableix que a les instal·lacions del port de Vilanova i la Geltrú es procurarà la ubicació d’una Escola de Formació en Manteniment i Reconversió del sector nàutic, de titularitat i a càrrec de l’IMET.

Ports de la Generalitat té com a objecte social promoure activitats nàutiques, d’esbarjo, esportives, de recerca científica i culturals. Integrar els ports  en el seu entorn social i municipal; i participar en el foment d’ús de les infraestructures portuàries situades a la costa catalana, incidint en les activitats econòmiques que puguin generar-hi sinergies. El president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín posava en valor el conveni i deia que “referma la situació estratègica del port de Vilanova i la Geltrú com a motor econòmic del Garraf i el seu hinterland i com a referent en tecnologia, investigació i innovació al territori”. Quant al desenvolupament de la formació nàutica,  Isidre Gavín afegia que el port és “una plataforma excel·lent per a la formació nàutica, especialment en manteniment dels vaixells i un element bàsic per potenciar l'establiment d’empreses nàutiques que aportin un impacte econòmic i social i l’ocupació”. 

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, valorava molt satisfactòriament la signatura d’aquest conveni a tres bandes, que té per objectiu assolir un emplaçament al Port de Vilanova i la Geltrú on poder desenvolupar formació en manteniment d’embarcacions, seguint el model d’èxit que ja es porta a terme entre Aeroports de Catalunya, l’aeroport de Lleida-Alguaire i l’Escola de Formació aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV).

Per Olga Arnau “resulta transcendent el fet de poder signar un acord que ens permetrà poder disposar d’unes bones instal·lacions on fer formació de caràcter ocupacional i d’especialització professional, a través de l’IMET i en col·laboració amb empreses existents al port vilanoví, com també en l’àmbit de la formació professional mitjançant l’alumnat dels cicles formatius de l’Institut Lluch i Rafecas”.

Per la seva banda, Jaume Carnicer deia que per a la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú: “És important que se signi aquest Conveni amb el Centre formatiu IMET per tal que els joves de la ciutat i la comarca tinguin oportunitats de feina lligades al món nauticopesquer”.Carnicer ha afegit que “la formació de personal vinculada a la reparació de les barques posiciona Vilanova en el món de la formació aeronàutica”.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 103