PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

L'empresa Alfisa, de Santa Margarida i els Monjos, entra en concurs de creditors

La fàbrica d'Alfisa a Santa Margarida i els Monjos ha entrat en concurs de creditors, quan fa més d'un mes i mig que està tancada. El comitè d'empresa, que havia denunciat públicament l'abandonament de les instal·lacions per part de la multinacional Jinjiang Industries, ha celebrat la mesura com a via per desencallar la situació de la plantilla.

El president del comitè, Àngel Arana, ha detallat a l'ACN que aquest dilluns la jutgessa ha designat l'administrador concursal, fet que els dona "esperances" de poder reprendre la producció. Arana recorda que la planta va deixar de funcionar a principis de setembre i que els 95 treballadors es van declarar en vaga el 14 del mateix mes.

El comitè d'empresa confia que la designació de l'administrador concursal permeti reprendre la relació amb Renault, el principal client d'aquesta fàbrica dedicada als components per a l'automoció. "Si hi ha feina, ens posarem a treballar d'immediat", apunta Arana, que recorda que l'administrador té "plens poders" i, a la pràctica, "exercirà de director fins que aparegui un comprador".

Amb el concurs de creditors en marxa, els treballadors d'Alfisa insten la Generalitat a implicar-se en resoldre la situació de la planta. "Al setembre ens van dir que ens ajudarien quan tinguéssim un administrador, així que esperem que ara compleixin la seva paraula i col·laborin per reprendre l'activitat amb Renault i per trobar un comprador", explica el president el comitè.

Arana veu complex que en dos mesos aparegui un inversor per quedar-se les instal·lacions, com marca el termini legal per decidir sobre la continuïtat de la fàbrica. Amb tot, sí que confia que Renault tornarà a proveir-se d'Alfisa i diu que això els pot garantir el futur. Arana remarca que legalment podrien mantenir l'activitat més enllà de dos mesos sempre i quan tinguin un client potent i augura que això, a la llarga, "segur que faria aparèixer un inversor".

Durant els propers dies, els treballadors tenen prevista la primera reunió amb l'administrador concursal per desencallar la situació, mentre denuncien que els propietaris i directors de la fàbrica "han desaparegut". Tècnicament, els 95 treballadors continuen la vaga indefinida que van començar el 14 de setembre. Mentrestant, recorden que la companyia va deixar a deure la meitat de la nòmina del mes d'agost i la meitat del setembre.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 111

Subscripció newsletter Penedès Econòmic

Subscriu-te a la Newsletter del Penedès Econòmic i rebràs totes les notícies en un sol correu