El Cupra Formentor guanya el premi Delta d'Or a la Mobilitat de l'Associació de Disseny Industrial


El Cupra Formentor, el vehicle de la divisió de luxe de Seat, ha guanyat el premi Delta d'Or a la Mobilitat de l'Associació de Disseny Industrial (ADI-FAD). És un dels diversos guardons que l'entitat ha atorgat en el marc de la quarantena edició dels Premis ADI 2020, que s'ha celebrat aquest dimarts al vespre. El de Seat ha estat un dels vuit Delta d'Or que s'han entregat, a banda de setze Delta de Plata i un premi Delta Trajectòria. També s'han repartit tres medalles ADI 20. A més hi ha hagut una Menció ADI Cultura Projecte i un Premi ADI Cultura Opinió per a l'urna de l'1-O "com a objecte de producció massiva al qual es canvia la funció fruit d'una urgència, i esdevé un objecte mediàtic que forma part de l'imaginari col·lectiu".
A banda del Cupra Formentor, del Cupra Design Team, alguns dels Delta d'Or que s'han entregat aquesta nit han estat el projecte d'equipament exterior Garbet, d'emiliana design studio; la butaca Grasso, d'Stephen Burks; la làmpada Fa Mini, de Goula / Figuera Studio, o la família de màquines creades per a la indústria càrnia Metalquimia Signature, de la firma ACID.

Salvi Plaja, president de l'associació ADI-FAD, ha destacat la importància del reconeixement al paper jugat per la indústria i la necessitat "urgent" d'integrar "encara més" el disseny a les empreses. "El disseny és crític per a l'èxit de les empreses, per al futur de la nostra economia i per a la reindustrialització del país. El disseny pot salvar empreses a punt de tancar o rescatar l'economia d'un país a les portes de l'abisme", ha assegurat.

La pandèmia de la covid-19 ha obligat els organitzadors de l'esdeveniment a celebrar-lo per 'streaming' a través del canal de YouTube de l'associació.

Els guanyadors dels premis passaran a integrar la col·lecció del Museu del Disseny de Barcelona, i juntament amb la resta de seleccionats, es mostraran en una futura exposició.
0
0
0
s2smodern