Seat preveu tancar l'exercici amb una caiguda de producció del 30% a la planta de Martorell


Seat preveu tancar l'exercici amb 350.000 vehicles fabricats a la planta de Martorell, un 30% menys respecte a 2019, arran dels efectes que ha tingut la crisi de la covid-19 sobre l'operativa de la companyia. No obstant això, l'empresa confia a recuperar el nivell d'activitat previ a la pandèmia l'any 2021 amb la producció de 483.000 cotxes, xifra que suposaria un creixement interanual del 38% i un nou rècord de producció, segons ha avançat 'La Vanguardia' i han confirmat a l'ACN fonts de la companyia. Segons les previsions de l'automobilística, la planta de Martorell treballarà 224 dies el 2021 a un ritme de 2.200 cotxes al dia, el mateix volum previ a l'esclat de la pandèmia.
 
El creixement de 2021 vindrà impulsat sobretot per la nova família dels models León i Cupra Formentor, amb versions híbrides elèctriques endollables.

La informació arriba poques setmanes després que l'empresa anunciés una reducció dels torns de producció fins a finals d'any. El passat 12 de novembre, empresa i sindicats van arribar a un acord per reduir la producció a la línia 1 –on es fabrica el Seat Ibiza- i la línia 2 –on es fabriquen els models León i Cupra Formentor-. Segons dades facilitades per Seat, es deixaran de fabricar 8.500 cotxes fins a finals d'any.

La reducció dels torns de producció no comportarà la firma d'un Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTO), sinó que s'utilitzaran els mecanismes de flexibilitat del conveni col·lectiu pels dies que no hi hagi producció.
0
0
0
s2smodern