L'empresa Ecopol Tech crea un producte que redueix la toxicitat dels fàrmacs contra el càncer


L'empresa de L'Arboç, Ecopol Tech, ha creat unes nanocàpsules que aconsegueixen reduir la toxicitat sistemàtica dels fàrmacs administrats contra el càncer. El sistema encapsula el medicament perquè es dirigeixi directament al tumor, mantenint la seva eficàcia però reduint el seu impacte nociu sobre les altres cèl·lules del cos, ha informat el Govern aquest diumenge en un comunicat.

Per a aquest projecte, Ecopol Tech ha comptat amb una ajuda de 84.000 euros en el marc del programa 'Nuclis de R+D Empresarials' d'Acció, l'agència per la competitivitat de l'empresa de la Generalitat.

El CEO d'Ecopol Tech, Josep Rocas, ha explicat que en proves in vitro i en ratolins "encapsular els medicaments ha demostrat resultats similars quant a la seva eficàcia per a atacar el tumor", mentre que els altres òrgans vitals no es veuen afectats.

"Els sistemes d'alliberament controlat de fàrmacs són una proposta molt atractiva, ja que milloren les propietats de fàrmacs ja existents perquè arribin més selectivament", ha indicat.

0
0
0
s2smodern