El professor Oliver augura una recuperació econòmica lenta i a mitjà termini

La segona sessió del cicle Monodes, promoguda per l'Agència NODE Garraf, va tenir ahir com a ponent el professor Josep Oliver Alonso, catedràtic emèrit d'Economia Aplicada (UAB) i reconegut autor d'articles i assajos en clau d'anàlisi econòmica.

Davant d'una cinquantena de participants, en sessió telemàtica, el professor Oliver va basar la primera part de la seva ponència en el paper que el Banc Central Europeu i la Comissió Europea han jugat per evitar el daltabaix de les economies del continent, tot afavorint un major endeutament per fer front a la caiguda de liquidesa i propiciar l'ajut a l'activitat econòmica.

Josep Oliver va reconèixer que la crisi econòmica derivada de la pandèmia mostra diferents assimetries, tant des del punt de vista de la dimensió de les empreses -amb especial afectació de les micro i petites empreses- com des del punt de vista dels sectors -amb particular greuge per a les activitats de comerç, turisme, cultura i lleure- com dels col·lectius dels treballadors, atès que determinats perfils han rebut major perjudici.

Les expectatives per l'any 2021 dependran directament dels efectes de la vacunació i caldrà veure la seva fiabilitat i l'acceptació per part de la ciutadania. Així i tot, s'augura un primer trimestre molt complicat per a les economies dels professionals i les empreses, en general. Menys negativa és la possibilitat d'un repunt en l'activitat en el cas dels serveis a consum final coincidint amb l'estiu, a les portes del tercer trimestre.

 

0
0
0
s2smodern