PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

La Fundació Pinnae adquireix una casa vuitcentista a Vilafranca per crear-hi un centre de dia


La Fundació Pinnae i la família Nicolás Magriñà han formalitzat recentment la compravenda de la finca coneguda com la Casa Berch i Galtés, ubicada al carrer Bisbe Morgades, núm. 15, de Vilafranca, que ha passat a ser propietat de la Fundació. La finca, que serà rehabilitada totalment, tindrà una finalitat social, ja que es dedicarà a Centre de Dia per a la gent gran. La previsió és que el estigui operatiu a les acaballes d’aquest any

L’objectiu del projecte és facilitar l’atenció de les persones grans i que disposin d'uns espais on poder desenvolupar el seu dia a dia amb el màxim de serveis, i que alhora sigui un lloc de trobada.

El nou equipament portarà el nom de "Fundació Pinnae-centre de dia Jaume Nicolás". La finca disposa d'una superfície construïda de 337 m² i d'un jardí de 418 m². Juntament amb la Residència Inglada Via, els allotjaments tutelats del carrer Sant Bernat, núm. 14, i el nou Centre de Dia, "la Fundació Pinnae esdevé capdavantera, no només a la comarca sinó també a tota la Vegueria Penedès, en oferir uns espais amables amb el teixit urbà, interdependents i no massificats que permeten un envelliment de qualitat, actiu i saludable, a la Gent Gran", segons manifestava el director tècnic, Antoni Gistau. Gistau també afegia que "hi havia molta demanda de centres de dia a Vilafranca. Per això vam estar mirant diferents espais i vam arribar a un acord amb la família Nicolás, a qui agraïm que puguem fer realitat aquest projecte, del qual se'n beneficiaran un centenar de famílies de Vilafranca i comarca". 

L'equip de professionals de la Residència Inglada Via gestionarà i coordinarà tots tres espais dedicats a la cura de la tercera edat. Amb aquesta nova fita, la Fundació Pinnae posa a l'abast de la Vila quatre cases centenàries, les tres dedicades exclusivament a la gent gran, a més del Fòrum Berger-Balaguer, que en la seva activitat social i cultural, acull, entre d'altres, l'Aula Universitària per a la Gent Gran.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109