PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Cañete celebra la victòria a les eleccions de PIMEC: "Els empresaris han votat moderació davant la crispació"


El guanyador de les eleccions a PIMEC, Antoni Cañete, ha celebrat la seva victòria als comicis, amb més d'un 80% dels vots. "Més de 100.000 empresaris han votat moderació davant la crispació. Han votat per un projecte i un programa, segurament davant oportunismes i desqualificacions", ha assegurat en una roda de premsa després de conèixer els resultats, a dos quarts de dues de la matinada. Cañete ha advertit que no hi pot haver "ingerències polítiques" a les institucions i ha demanat "deixar" que aquestes facin els seus processos "democràticament". El candidat d'Eines PIMEC, Pere Barrios, ha reconegut que el seu projecte "no encaixa" a la patronal, ja que els socis han decidit per majoria absoluta donar "continuïtat" a la direcció.
 
El guanyador de les eleccions a la patronal ha agraït la "complicitat" dels empresaris i ha criticat les "ingerències polítiques" a les institucions. El fins ara secretari general de la confederació ha defensat el seu projecte com una candidatura "plural" i ha fet una crida a "escoltar" també el missatge dels votants d'Eines PIMEC.

Cañete també ha defensat l'activisme empresarial com una "realitat" i ha proposat situar les petites i mitjanes empreses en el "pont de comandament", ja que representen el 99,8% del teixit empresarial. Així mateix, ha plantejat un "capitalisme inclusiu" i "pensar en petit" per aconseguir que les empreses catalanes creixin.

Per la seva banda, el candidat d'Eines PIMEC, amb el suport de l'ANC, ha agraït la confiança al 20% dels votats i ha afirmat que la seva proposta no era "tan destructiva" com es "volia fer veure". "Tenim projecte i hem vist clar que aquesta proposta en aquesta casa no encaixa", ha lamentat.

Barrios ha afirmat que els socis de la patronal tenen "molt clar" la seva aposta per una candidatura "continuista". "Potser proposàvem un canvi massa radical", ha lamentat.

Els candidats a les eleccions de la confederació han comparegut aquest dimecres a la matinada després que la Junta Electoral de PIMEC proclamés la candidatura d'Antoni Cañete com a guanyadora de les eleccions. En conseqüència, ha proclamat l'actual secretari general com el president provisional de la patronal i els 93 integrants de la llista, vocals de la Junta Directiva.

La participació a les eleccions ha estat d'un 45,9%, amb un total de 3.717 vots en representació de 122.000 empreses. La candidatura de Cañete ha obtingut més del 80% del suport, amb 3.097 vots, mentre que la de Barrios ha recollit 599 vots.
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 108