PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Més de 40.000 famílies en risc d’exclusió social es beneficien del Frescapte de Creu Roja i Ametller Origen


La primera edició del Frescapte, la iniciativa solidària impulsada per la Creu Roja a Catalunya i Ametller Origen amb l’objectiu recaptar productes frescos per als col·lectius més vulnerables, ha aconseguit un total de 200.000kg de fruita i verdura que es destinaran a famílies amb risc d’exclusió social de manera recurrent per garantir que tenen accés a aquests productes, els menys freqüents en les donacions, que els aporten vitamines i antioxidants necessaris per al bon funcionament del sistema immunitari.

L’entrega d’aquests productes s’està duent a terme durant els mesos de febrer i març, una de les èpoques més baixes pel que fa al nombre de donacions d’aliments. “Els aliments frescos són els que més es necessiten, però en canvi són els que menys rebem. Gràcies a la iniciativa del Frescapte d’Ametller Origen, les famílies amb risc de vulnerabilitat estan rebent a les seves llars fruites i verdures, aliments necessaris per garantir una alimentació completa i saludable”, explica el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet.

40.000 polseres solidàries venudes

La iniciativa Frescapte ha consistit en la venta de polseres solidàries a tots els establiments físics d’Ametller Origen i a la botiga online www.ametllerorigen.com. Cada polsera tenia un cost de 5€ que s’han destinat íntegrament a la compra de 5 kg de fruites i verdures.

“Com a companyia referent en productes frescos teníem la necessitat d’unir esforços amb la Creu Roja per assegurar la distribució de fruites i verdures, aliments que haurien de ser un bàsic en la dieta de qualssevol família. Amb l’ajuda de tota la comunitat hem aconseguit recaptar 200.000kg de fruites i verdures per a les famílies més necessitades”, explica el director general, Josep Ametller. “El nostre objectiu és donar continuïtat a aquesta campanya solidària i convertir el Frescapte en una iniciativa anual imprescindible per garantir l’accés a productes frescos”.

A més, Ametller Origen ha fet una aportació extra del 10% de tot el que s’ha aconseguit durant la campanya del Frescapte, el que suposa 20.000 kg més de fruita i verdura fresca.

La campanya solidària amb l’eslògan “Aquest partit el guanyarem junts! Posa’t la polsera” ha estat apadrinada per les estrelles de la NBA, Marc Gasol i Ricky Rubio. Tanmateix, altres personatges reconeguts com el futbolista Gerard Piqué i la cuinera Ada Parellada, s’han sumat a la iniciativa a través de les xarxes socials.

Aquesta iniciativa ha comptat també amb el patrocini de la Fundació Ricky Rubio i l’agència de comunicació Giny.

Sobre Ametller Origen

El Grup Ametller Origen és una empresa d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat. Fruit de la seva experiència com a agricultors i productors, han consolidat un model de negoci d’integració vertical, controlant des de l’origen els productes que ofereixen a les seves botigues, tant la seva fruita i verdura com els seus productes elaborats. El Grup es composa de més de 1.500 treballadors, camps de cultiu i fruiters al llarg de tot l’eix de la mediterrània i un obrador central de productes elaborats.

Sobre la Creu Roja a Catalunya

La Creu Roja representa el més gran moviment humanitari, ciutadà i independent del món que des de fa 156 anys col·labora amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribi a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstància.

Arran de la crisi provocada per la COVID-19, l’organització actua a tots els països del món duent a terme la major mobilització de recursos, capacitats i persones de la seva història.

A Catalunya, la Creu Roja compta amb més de 18.000 persones voluntàries i 326 punts d’atenció a tot el territori, que ha permès d’atendre en ajuda humanitària en la pandèmia a unes 570.000 persones i arribar a atendre’n més d’un milió i mig en la totalitat de projectes socials. Tant sols des de març de 2020, ha distribuït 3,17 milions de quilos d’aliments, 37.700 targetes de prepagament per a la compra d’aliments frescos, o 110.500 kits d’ajuda bàsica. L’entitat rep també el suport de més de 227.000 persones i empreses sòcies i, durant la pandèmia, més de 400 empreses. he

La Creu Roja pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, present a 192 països. Els seus set principis fonamentals d’actuació són: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Voluntariat, Unitat i Universalitat.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 108