Les empreses d’esdeveniments i casaments reclamen al Govern la vacunació massiva de la població per salvar la temporada d’estiu


L’Associació d’Empreses de Gestió d’Esdeveniments i Casaments de Catalunya (AEGECat) reclama als governs de la Generalitat i de l’Estat que accelerin el procés de vacunació massiva de la població per protegir-la davant l’arribada imminent d’una quarta onada de la pandèmia i per garantir la represa de l’activitat econòmica de cara a la temporada d’estiu. Totes les empreses han aprofitat aquests mesos de tancament obligat per preparar la reobertura de cara a l’estiu, on tenen dipositades totes les esperances per intentar salvar el negoci.

En un manifest que s’ha fet arribar a totes les administracions públiques implicades en la gestió de la crisi, l’AEGECat exigeix també un pla de desescalada clar i proporcional a la situació que eviti les permanents contradiccions i permeti traslladar un missatge d’optimisme i confiança a la població. Aquest pla, diu l’AEGECat, hauria de tenir en compte la idiosincràsia de les empreses i professionals d’aquest sector perquè puguin allargar l’horari de l’activitat fins les 21.00h, tenint en compte que el perfil del client són grups de convidats estables, limitats i controlats que es poden sotmetre a un test o prova diagnòstica abans d’accedir a l’acte. En aquest sentit, la patronal també reivindica l’augment del ritme de test massius i de rastreig per assegurar el control de la pandèmia i la implantació de testos de diagnosi per poder realitzar activitats en grup amb les màximes garanties sanitàries. Totes les empreses adherides a la patronal ofereixen el seu compromís amb la implantació de les màximes mesures higièniques i sanitàries en tots els establiments i esdeveniments a l’aire lliure per tal de garantir la seguretat de clients i treballadors, així com la cooperació i col·laboració amb les autoritats sanitàries per contribuir en el control de la pandèmia i la eradicació del virus.

En el manifest, l’AEGECat denuncia l’incompliment sistemàtic de les administracions a l’hora de donar suport al sector i reclama que tant la Generalitat com l’Estat habilitin ajuts directes equivalents als que s’estan concedint en molts països de la Unió Europea. Les empreses del sector dels casaments de Catalunya calculen que la caiguda estimada de facturació s’apropa als 460 milions d’euros per culpa de les restriccions originades per la COVID-19. L’any 2020, el 82% de les bodes programades, amb una previsió d’ingressos que superava els 562 milions, es van cancel·lar o ajornar per a aquest any. Algunes d’aquestes celebracions ja s’havien reprogramat per a aquest primavera i per a la temporada d’estiu, però la manca d’un pla de desescalada clar que generi confiança i seguretat a la població està fent que algunes parelles es tornin a fer enrere. El president de l’AEGECat, Pep Minguell, considera que la situació de desconcert i descoordinació entre les administracions públiques a l’hora de gestionar la pandèmia està generant un perjudici irreversible al sector, que se sent “ignorat i menystingut”

Vídeo per traslladar optimisme i confiança

Amb l’objectiu de transmetre un missatge de confiança i esperança a la població, l’AEGECat ha començat a difondre un vídeo per testimoniar que totes les empreses estan preparades i il·lusionades per tornar a reprendre l’activitat amb les màximes garanties sanitàries. En el vídeo apareixen diversos empresaris i empresàries associats a l’AEGECat  en els seus espais de celebracions explicant amb optimisme que ja ho tenen tot a punt per reobrir l’activitat amb les màximes garanties de seguretat tan bon punt s’aixequin les restriccions.

0
0
0
s2smodern