PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Pimec demana a les Comunitats Autònomes que accelerin l'arribada d'ajuts directes a les empreses

La patronal Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec) ha reclamat a les Comunitats Autònomes que accelerin els tràmits perquè els ajuts directes a les empreses per fer front a la crisi derivada de la covid-19 arribin quan abans millor. L'entitat ha celebrat aquest dimarts la modificació del Reial Decret Llei que ha fet el govern espanyol perquè els diners arribin també a activitats econòmiques que prèviament havien quedat fora del pla, com Pimec reclamava. En tot cas, la patronal reclama "més dotació" del govern estatal a les autonomies per cobrir tots els sectors "sense dificultats". El Ministeri d'Hisenda ha remès a les Comunitats Autònomes les propostes de convenis per a la tramitació de les subvencions a autònoms i empreses.
 
L'entitat també ha celebrat que s'inclogui al pla una altra de les seves reivindicacions, que és que les empreses amb pèrdues el 2019 també se'n beneficiïn. A banda, la patronal ha insistit en la necessitat que les Comunitats tinguin en compte tots aquells Codis Nacionals d'Activitats Econòmiques (CNAE) que han quedat fora de l'abast dels ajuts, així com les activitats de la cadena de valor "per no deixar milers d'empreses sense accés" a les subvencions.

Per tot plegat Pimec ha tornat a reclamar "la màxima urgència en la tramitació dels ajuts perquè el teixit productiu necessita els recursos immediatament". A més ha exigit que s'acceleri el pla de vacunació i que s'autoritzin més vaccins a la UE i a l'estat espanyol.

Finalment la patronal de la petita i mitjana empresa la patronal ha demanat que es formi un Govern el més aviat possible a Catalunya per aconseguir estabilitat i perquè aquests convenis es puguin tramitar amb la màxima celeritat.
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109