PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

El futur de la comarca, a debat en el tercer Simposi Garraf, que se celebrarà dimarts i dimecres vinent a Neàpolis

El dies 11 i 12 de maig se celebrarà a l’auditori de Neàpolis de Vilanova i la Geltrú el tercer Simposi Garraf, les jornades d’economia i estrategia comarcals organitzades per l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, en el marc del Fòrum Hèlix Garraf. Sota el títol El Garraf, nous escenaris per a una nova realitat, una cinquantena de ponents, tots ells experts en diferents àmbits, debatran sobre el futur de la comarca.

El congrés coincideix amb la recta final de procés de redacció del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf, que es presentarà la segona quinzena de maig en el si del Pacte per a l’Ocupació del Garraf. Tal i com apuntava la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet “estem molt il·lusionats en aquest simpòsium i esperem obtener resultats, no deixar només escrites les conclusions en quaderns o llibres, sinó treballar per dur-les a la pràctica”.

En aquest sentit, el director de NODE Garraf, Isidre Also, ha apuntat que “la comarca és molt rica en estudis i anàlisis, el que cal ara és passar a la fase de planificació. Nosaltres hi posarem tota l’energia per aconseguir-ho”, ha assegurat. Alhora ha anunciat que, en els propers 15 dies, estarà enllestit l’esborrany del Pla d’Activitat Econòmica del Garraf, que serà revisat una setmana després pel Consell d’Alcaldies del Garraf.

Seguidament, Isidre Also ha detallat el programa del simposi, que serà “molt polifònic”, perquè concentrarà veus molt diverses i de diferents procedències. Consistirà en diferents ponències marc i debats que es desenvoluparan dimarts de 9h a 14h, i de 16h15 a 19h30 i dimecres de 9 a 14h.

El simpòsium l’obrirà dimarts vinent, a les 9.15h, Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Mònica Gallardo, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Conxi Martínez, regidora d’Hisenda, Empresa i Innovació de l’Ajuntament. Tot seguit, s’iniciarà la primera ponencia marc “Apunts per una nova realitat”, a càrrec de Joan Majó, enginyer i exministre d’Indústria.

El programa íntegre es pot consultar a http://nodegarraf.cat/3r-simposi-garraf. La inscripció és gratuïta, tot i que cal reservar plaça.

Les conclusions del Simposi es recolliran en el Quadern verd de l’economia del Garraf, que es publicarà l’1 de juny. Com a novetat d’enguany, dimecres vinent es presentarà un vídeo promocional de la indústria i la tecnologia de la comarca, en anglès, en el qual hi participen dos directius i un representant de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

El 3r Simposi Garraf compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Neàpolis, l’Escola d’Hostaleria de Sitges, Jaume Serra, Jardiland i Mobles La Fábrica i el patrocini de la Cambra de Comerç de Barcelona i Banc Sabadell.

 

 

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109