PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Al voltant de 750 persones van visitar diumenge el Mercat Noucentista de Vilanova

El passat diumenge al matí, d’onze a dues del migdia, es va celebrar a Vilanova i la Geltrú el Mercat Noucentista.

Es tracta d’un esdeveniment que rememora el gran mercat que s’organitzava a la vila durant el segle dinou i que es repartia en diferents punts del nucli antic, a la plaça de les Cols, on s’establien les parades de verdura; l’aviram a la plaça de la Gallina o el peix a la Peixateria Vella. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol “recuperar aquell esperit del temps en què els productes es mesuraven en unces, lliures o arroves, els camperols cantaven les meravelles de la seva parada i els artesans treballaven al carrer per exhibir la seva feina”.

Durant la jornada, van passar pel mercat al voltant de 750 persones, que van poder gaudir dels productes de proximitat d’un total de 10 parades d’alimentació, sabons i flors.

El mercat va situar-se als Jardins del Museu Romàntic Can Papiol, un lloc que va servir per mimetitzar i recrear l’antic mercat de Vilanova. Els paradistes a més, es van vestir i engalanar a l’estil de principis de segle XX, van utilitzar balances antigues i els productes es van disposar en cabassos de vímet i caixes de fusta.

També hi va haver ambientació musical durant tota la jornada i es van seguir les mesures de seguretat establertes pel PROCICAT.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110