PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

La fira Temps de Vi es transforma per la covid: abandona la Rambla i es trasllada a l'Espai Far amb taules reservades


La fira Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú recupera enguany la presencialitat els dies 12 i 13 de juny amb un format del tot diferent respecte les edicions anteriors. Del tradicional estel d'estands al llarg de la Rambla Principal amb entrada gratuïta, aquest cop es passarà a una petita fira acotada dins els jardins de l'Espai Far, on caldrà reservar taula. En el marc d'aquesta reserva d'espais, també s'incorporen torns horaris en franges de matí tarda, tant dissabte com diumenge. Tot plegat, un conjunt de mesures amb les quals l'organització vol revifar l'acte sense posar en risc la situació sanitària. "Era imprescindible fer una activitat presencial on la gent pugui estar tranquil·la i segura", assenyala el co director, Carles Carbonell.
 
Després de l'aturada forçosa del 2020 per la covid-19, el Temps de Vi es reinventa aquest any amb un format de mínims. En una edició convencional, la fira reuniria prop de 40 expositors, distribuiria 43.000 degustacions i atrauria prop de 50.000 assistents. Aquest cop, els jardins de l'Espai Far acolliran una quinzena de cellers i firmes gastronòmiques, amb un aforament de 216 persones a cada torn.

"Sabem que el Temps de Vi d'aquest any no té res a veure amb l'esdeveniment habitual, però creiem que pot ajudar a fer veure a la gent que és possible fer actes presencials, ben fets i segurs", destaca Carbonell, que confia en omplir el miler de places que hi haurà disponibles al llarg de tot el cap de setmana.

El nou format oferirà taules per a 2, 4 o 6 persones, i la reserva inclourà 1 copa, 4 tiquets degustació i un aperitiu de xips. Dins el recinte, els cellers presentaran els vins en bótes individuals, alhora que també hi haurà espais per a embotits, formatges i aperitius. Pel que fa als torns, aquests seran de 12 h a 15h i de 18 h a 22 h, tant dissabte com diumenge. Totes les sessions estaran amenitzades amb actuacions musicals en directe.

En paral·lel, la fira també preveu oferir tastos i maridatges virtuals, així com ponències de professionals vitivinícoles, "amb les quals es busca oferir un valor afegit a les propostes de la fira i mostra de vins".

Carbonell assegura que el format d'enguany és una proposta "d'impàs" mentre les restriccions sanitàries impedeixin grans esdeveniments en condicions similars al 2019. Quan l'emergència sanitària remeti, l'organització garanteix que la intenció és recuperar la quarantena d'estands a la Rambla Principal, amb accés gratuït.

Abans que arribi el cap de setmana de la mostra, dissabte 5 de juny de 12 h a 15h, la fira organitza El Petit Temps de Vi by DO Catalunya. Es tracta d'un acte previ que se celebrarà a la Llotja de Pescadors de Vilanova, on s'oferirà als assistents alguns dels vins de la DO Catalunya que participen enguany de la mostra per maridar els productes gastronòmics de la confraria, com ara gambes, sardines o fideus rossejats.
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110