PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Unió de Pagesos urgeix l'estat espanyol a activar mesures extraordinàries contra la crisi vitivinícola


Unió de Pagesos ha reclamat al Ministeri d’Agricultura que publiqui les mesures extraordinàries d'enguany adreçades al sector vitivinícola per poder superar les pèrdues de la crisi derivada de la covid-19. El sindicat recorda que d'aquí dos mesos començarà la campanya d'enguany i reclama poder disposar d'elements que donin seguretat a cellers i pagesos. En aquest sentit, insta l'estat espanyol a aprovar de nou la verema en verd, la qual permet eliminar excedents de la vinya, com es va fer l'any passat. Unió de Pagesos recorda, però, que els 10 MEUR que hi va destinar van ser insuficients per atendre tota la demanda dels agricultors. Per això, reclama que s'ajusti el pressupost i articulació de la mesura.
 
En la mateixa línia, també demana que es revisin altres accions autoritzades l'any passat, com la destil·lació de crisi. El sindicat critica que el ministeri adrecés aquelles ajudes només a les destil·ladores, "que paguen el vi als cellers al preu que creuen convenient". En aquest sentit, demana a l'estat espanyol que segueixi l'exemple d'Itàlia o França, on els principals beneficiaris de les ajudes de la destil·lació de crisi són els cellers.

Unió de Pagesos també posa l'exemple de França pel que fa a l'import dels ajuts: lamenta que a l'estat espanyol es van pagar 40 i 30 euros per hectolitre de vi -en funció de si era amb DO o sense-, mentre a França es van concedir 78 i 58 euros, respectivament. El sindicat considera que l’aplicació de la destil·lació de crisi no ha assolit l’objectiu de retornar l’equilibri al sector, i reclama al ministeri que aporti els fons extraordinaris propis que calguin.
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110