PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

La ministra de Treball, sobre la pròrroga dels ERTO: "Estic convençuda que hi haurà acord i m'hi deixaré la pell"


La vicepresidenta tercera i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, s'ha referit aquest dimarts a les dificultats per prorrogar els ERTO fins al 30 de setembre, en una negociació encallada per l'exoneració de quotes. "Estic convençuda que arribarem a un acord i també els dic que em deixaré la pell perquè aquest acord existeixi", ha assegurat Díaz. "Crec que no tindria sentit i no hi ha cap raó perquè aquest mecanisme que tant ha funcionat ara no s'allargui en aquest tram final de la pandèmia", ha continuat la ministra de Treball, després d'una reunió amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a Madrid. Díaz ha volgut llançar també un missatge de tranquil·litat a empreses i treballadors: "No hi ha perill, els ERTO continuaran".
 
La ministra de Treball i vicepresidenta tercera ha recordat que Catalunya ha estat la comunitat autònoma que més ha utilitzat els ERTO, amb una inversió de 2.880 MEUR durant la pandèmia. "I això sumat a les prestacions públiques ens dona una xifra de més de 5.000 MEUR. Ha estat l'eina més eficaç que hem tingut per afrontar aquesta crisi de malson", ha corroborat Díaz. "Els ERTO han servit perquè la gent se senti menys sola", ha puntualitzat la ministra de Treball, que juntament amb l'alcaldessa Colau ha tractat sobre la situació laboral i l'Agenda Barcelona. Un dels punts que s'han posat sobre la taula és la futura Llei d'habitatge i de regulació de lloguers, que encara la seva recta final amb força dificultats i un possible retard del calendari.

Llei d'habitatge: "Sánchez no pot faltar a la seva paraula"

"No concebo sota cap concepte i en cap hipòtesi que el president Sánchez falti a la seva paraula -i al compromís firmat- sobre la Llei d'habitatge", ha alertat l'alcaldessa de Barcelona. "No pot fallar a la gent en una situació de crisi on el tema de l'habitatge és cabdal", ha comentat Colau, que ha advertit que està finalitzant el termini de la moratòria dels desnonaments i el decret d'emergència. "Estic espantada i llanço un crit d'alarma", ha assenyalat l'alcaldessa de Barcelona. "No seria acceptable que s'arribés al final del decret d'emergència i de la paralització dels desnonaments sense una Llei d'Habitatge, amb uns pressupostos dignes i una regulació dels lloguers", ha insistit Colau.

La ministra Yolanda Díaz també ha reconegut aquesta necessitat d'accelerar la nova Llei d'habitatge. "Es tracta d'un problema central per a milions de persones en aquest país i un govern progressista ha d'estar a l'alçada", ha reconegut la titular de Treball i Economia Social. "Per això, com més aviat millor hi haurà acord per la Llei d'habitatge. És absolutament central i ningú entendria que no ho aconseguíssim", ha asseverat Díaz, que ha finalitzat mostrant la seva satisfacció per la posada en marxa d'un nou Govern a Catalunya. "Ara tocarà desplegar aquesta mesa de diàleg on per fi es puguin normalitzar les relacions. Estendre la mà i passar a una nova època", ha apostat la ministra de Treball i membre d'Unides Podem.

Els indults als presos: "Cal una nova etapa a Catalunya"

Sobre els indults als polítics del procés, Díaz ha fet seves les declaracions d'aquest mateix dimarts del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha afirmat que valorarà els indults "pensant en la concòrdia i no en la revenja". "Cal normalitzar les relacions amb Catalunya i passar a una nova època de diàleg", ha reiterat la ministra de Treball. "Cal fer política en majúscules amb unes institucions que serveixin per unir i no per dividir. Mai hauríem d'haver arribat a aquesta situació", ha conclòs Díaz. Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona també ha parlat de "nova etapa" a Catalunya.

"Veient les declaracions de Sánchez estic contenta que el PSOE es mogui d'una vegada i vagi cap als indults dels líders del procés", ha aplaudit Colau. "Es tracta d'una segona oportunitat, no només humanitària, i un pas previ necessari per a la represa de la mesa de diàleg", ha finalitzat l'alcaldessa de Barcelona.
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110