PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Principi d'acord per desbloquejar la pròrroga dels ERTO fins al 30 de setembre


Principi d'acord per desbloquejar la pròrroga dels ERTO fins al 30 de setembre. Segons ha avançat la Cadena SER i confirmen fonts del Ministeri de Seguretat Social, el govern espanyol i la CEOE han acostat posicions i han superat els esculls que bloquejaven el pacte. Les mateixes fonts donen l'acord per pràcticament tancat a l'espera de tancar-lo definitivament amb la resta d'agents socials. L'executiu de Pedro Sánchez preveu aprovar la pròrroga dels ERTO en un Consell de Ministres extraordinari dijous a la tarda. El bloqueig en les negociacions s'havia produït per les exoneracions de les quotes de la Seguretat Social.
 
La ministra de Treball, Yolanda Díaz, s'ha felicitat per l'acord en un missatge a Twitter. "Hem assolit un preacord amb els agents socials per a la pròrroga dels ERTO fins el 30 de setembre". Segons Díaz, l'acord és "un nou impuls, fruit de la perseverança en el diàleg social, que garanteix la protecció a les persones treballadores i empreses que més ho necessiten".

La CEOE també ha valorat positivament l'acord. El comitè Executiu extraordinari d'aquest dimecres ha aprovat per unanimitat la proposta del govern espanyol perquè entén que "s'adequa a les necessitats de les empreses, especialment d'aquelles que estan en pitjor situació i tenen pitjors perspectives per als pròxims mesos". La patronal creu que durant el període fins al 30 de setembre caldrà "polsar l'evolució de la pandèmia i de la crisi econòmica per prolongar o adoptar si cal noves mesures de suport".

El secretari general d'UGT, Pepe Àlvarez, ha afirmat que l'acord és una "gran notícia per a centenars de milers de treballadors i moltes empreses que veuen garantit el seu futur de manera immediata". Amb aquest acord, ha dit, es dóna cobertura als treballadors fixes discontinus, als que estan en ERTO i als que estan desocupats. "És una bona notícia que ha de donar pas a una recuperació econòmica que ve de la mà de la vacuna i que ens permetrà recuperar l'activitat i els llocs de treball".
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110