PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

El Vijazz amplia els dies de festival, elimina la fira de fins i incorpora taules per distribuir el públic als concerts

Aquest any sí, la situació sanitària sembla que permetrà que es pugui celebrar la 14a edició del Vijazz Vilafranca, tot i que l'esdeveniment patirà alguns canvis per adaptar-se a l'actualitat. Així, el Vijazz s'allargarà dos dies més per poder celebrar els actes més destacats de l'esdeveniment. Concretament, se celebrarà del 30 de juny al 4 de juliol.

Una de les principals novetats és que el Vijazz prescindirà de la fira de vins perquè segons ha comentat avui en roda de premsa el president de l'Acadèmia Tastavins, Max Margalef, "no podem fer una fira amb massificació". Així que tal com ha avançat, "el vi es portarà als concerts". En aquest sentit, s'ha dissenyat un espai amb cadires distanciades amb un metre i mig i taules on poder fer els tastos.

Es definiran dos espais on se celebraran els concerts. L'escenari principal s'ubicarà a la plaça Jaume I i tindrà un aforament limitat a 400 persones. D'altra banda, al Claustre Sant Francesc tindrà lloc el cicle Elles i el Jazz i hi podran assistir 100 persones.

Als dos espais, només s'hi podrà accedir amb l'entrada prèviament comprada. Els accessos a la plaça Jaume I es tancaran dues hores abans de cada actuació i el públic haurà d'entrar per la plaça de Santa Maria i la sortida serà pel carrer Sant Bernat.

Els artistes celebraran sessions dobles durant tot el festival

Margalef ha explicat que l'organització ha aconseguit que els artistes que assistiran al Vijazz Vilafranca accedeixen a celebrar sessions dobles per tal que ningú es quedi sense veure als músics. D'aquesta manera, aproximadament el mateix nombre d'assistents habituals podran veure les actuacions programades.

Margalef ha destacat que el cartell d'enguany té molta presència nacional, però amb qualitat "extraordinària" i reconeixement internacional. A més, participarà l'artista nord-americana Cécile McLorin, guanyadora de tres premis Grammy.

Així, la programació començarà el dia 30 de juny amb l'acte Enojazz, on es maridaran vins de Família Torres amb música jazz de l'EMMM. Dolors Calvet.

El dijous 1 de juliol pujarà a l'escenari de la plaça Jaume I, el grup Locomotora negra, el qual després de 50 anys de trajectòria s'acomiada dels escenaris. Segons ha avançat Margalef, el grup "tanca un cercle" perquè la seva primera actuació fora de Barcelona va ser a Vilafranca, i ara actuaran per primera vegada al Vijazz.

El dia 2 de juliol serà el torn del trio Benavent, Di Geraldo i Pardo, tres músics de nivell que han compartit escenari amb artistes com Miles Davis, Chick Corea o Paco de Lucía. Segons Margalef, "és un dels trios més potents d'Europa".

El dissabte 3 de juny, amb la voluntat de "portar diferents registres al festival" actuarà Juan Perro, una icona del pop espanyol, integrant del grup Ràdio Futura.

Finalment el 4 de juny clourà el festival l'artista Cécile McLorin, guanyadora de 3 premis Grammy, la qual s'acompanyarà del pianista Sullivant Fortner.

A l'espai Ellez i el Jazz es podrà veure a Gemma Abrié i Manel Camp, a Elisabeth Raspall Quartet i a Irene Reig & The Bop Collective.

Sala de tast al Casal

El teatre Casal de Vilafranca acollirà l'espai de tast, on es maridaran productes com els formatges, el pernil o les fruites amb vins i escumosos del Penedès.

L'aforament es limitarà a 50 persones i es faran nombrosos tastos furant els dies del festival.

A més, s'oferirà l'oportunitat de visitar els cellers del territori i alguns restauradors de la comarca oferiran un menú especial amb la peculiaritat que un dels plats estarà elaborat amb vi.

Actuació castellera

Segons ha avançat Margalef, es preveu que el diumenge 4 de juliol els Castellers de Vilafranca puguin oferir una petita actuació a la plaça Jaume I. Aquest acte estarà pendent de la situació sanitària i es presentarà com un petit assaig, segons el permès en el moment. El grup de grallers pujarà a l'escenari de la plaça i els assistents podran gaudir del muntatge d'un castell dels Verds.

Entrades, a la venda a partir de divendres

Aquest mateix divendres es posaran a la venda les entrades per assistir als actes del Vijazz. Les entrades als concerts tindran un preu de 15 euros i permetran el tast d'un vi, donaran dret a seure en una cadira i també a la copa Riedel del Vijazz. A més, enguany, s'ha renovat la copa que es regalarà als assistents, millorant la seva qualitat.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110