PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Es presenta el Quadern Verd de l’Economia del Garraf, una eina per a la reactivació econòmica de la comarca

La Masia d’en Cabanyes ha acollit aquest matí la presentació del Quadern Verd de l’Economia del Garraf, que recull les conclusions del 3r Simposi Garraf, celebrat els dies 11 i 12 de maig a l’edifici de Neàpolis de Vilanova i la Geltrú, i dedicat a analitzar els possibles escenaris socials i econòmics sota els efectes de la pandèmia de la Covid-19 per a l’economia del Garraf.

La presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, ha obert la sessió i ha explicat que el quadern “el 3r Simposi Garraf va posar en valor un gran nombre d’opinions de diferents sectors i ara el Quadern Verd haurà de servir de primer pas, com a primer esgraó d’una escala per aconseguir millores estratègiques de la comarca”.

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, apuntava que “cada municipi de la comarca té el seu propi full de ruta i la seva singularitat, però també hi ha un camí i una estratègia comuna a seguir”.

En el marc de la sessió trimestral del Fòrum Hèlix Garraf, en primer lloc s’han exposat les dades de l’atur i contractació a la comarca del Garraf, a càrrec d’Anna Mir, cap del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf, i també les conclusions del 3r Simposi Garraf, recollides en aquest quadern, editat per l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, per encàrrec del Consell Comarcal del Garraf.

El periodista Jordi Lleó ha fet un resum de les intervencions més destacades del Simposi i de les conclusions que se’n van extreure. Segons ha apuntat, “la pandèmia de la Covid-19 va impactar notablement en l’economia garrafenca, però alhora va evidenciar els seus problemes endèmics, entre els quals es troben la manca de sòl industrial, el greuge del peatge de la C-32, la desconnexió entre la formació tècnica i la demanda empresarial, l’excessiva tercialització de la productivitat i un potencial “enorme, però desaprofitat”. Per tant, cal incrementar la flexibilització i la dinamització del mercat laboral, amb professionals amb gran capacitat d’adaptació, i plantejaments estratègics.  En aquest marc, la confecció del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf, que es presentarà en breu, “està cridat a ser una eina revulsiva de la reactivació econòmica després de les restriccions de la pandèmia. Tanmateix,  no és un document vinculant, a no ser que hi hagi un organisme que vetlli pel seu compliment, per tant, cal passar de les paraules als fets”, ha reblat.

Finalment, el director de NODE Garraf, Isidre Also, ha explicat les claus del pla, que proposa “un exercici de continuïtat, un procés de participació intens, plural i transparent, a partir de les aportacions de 250 persones i 42 accions factibles, oportunes i abastables”. També ha detallat els codis d’aquest pla estratègic: sostenibilitat, digitalització, mobilitat, formació, emprenedoria, compromís social, i els set eixos estratègics: economia de la mar, cultura i creativitat, indústria i B2B, habitatge, envelliment actiu i dependència, serveis al consum i el sector primari.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110