PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Dates clau per a la declaració de la Renta 2016 | Alerta contra el 'phishing' a l'inici de la campanya

Europa Press .- La campanya de la Renta de 2016 arranca avui dimecres 5 d'abril i s'extendrà durant més de dos mesos fins a les 24:00 hores del 30 de juny, últim dia per presentar per internet l'esborrany de renta i de les declaracions de Renta 2016 i Patrimoni 2016.

La principal novetat d'aquesta campanya és la desaparició del Programa PARE, que suposa que a partir d'ara totes les declaracions hauran de realitzar-se o de manera presencial, o a través del sistema Renta Web de l'Agència Tributària, un servei online que la institució va presentar el passat 2016. [...]

Els terminis per realitzar la declaració de la Renta 2016 són els següents:

5 d'abril: Inici dels serveis telemàtics d'esborrany i declaracions de la Renta i Patrimoni 2016.

4 de maig: Obertura del termini per sol·licitar online o per telèfon cita prèvia per rebre atenció presencial per a la confecció de declaracions i modificació de l'esborrany.

Telèfons cita prèvia: 901 22 33 44 / 91 553 00 71

11 de maig: Inici de l'atenció presencial a les oficines de l'Agència Tributària, de les administracions autonòmiques i locals per a la confecció, modificació, presentació de l'esborrany i de la declaració.

26 de juny: Data límit per presentar declaracions amb domiciliació bancària.

29 de juny: Data límit per sol·licitar cita prèvia per atenció en oficines.

30 de juny: Últim dia de la campanya de la Renta 2016. Data límit per presentar esborranys i declaracions de la Renta 2016 i de Patrimoni de 2016.

6 de novembre: Últim dia per realitzar el pagament del segon termini de la quota de l'Impost sobre la Renta de 2016.


 La Guàrdia Civil alerta contra organitzacions criminals que intenten robar informació confidencial aprofitant la campanya de la Renta.

Expansión.com .- El Grup de Delictes Telemàtics de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha alertat, amb l'ocasió de l'inici de la campanya de la Renta 2016-2017, que organitzacions criminals aprofiten aquesta campanya per robar dades bancàries dels contribuents a través de la pràctica del 'phishing', suplantant de manera fraudulenta la identitat de l'Agència Tributària.

Segons recorda l'Institut Armado, aquestes bandes sol·liciten dades bancàries dels contribuents, emulant ser l'Agència Tributària, a través de xarxes socials, plataformes de missatgeria instantània o correus electrònics, informa Servimedia.

L'objectiu d'aquestes organitzacions és aconseguir les dades bancàries de les seves víctimes, fent-se passar per l'organisme tributari.

'Modus operandi'

Aquestes organitzacions es comuniquen amb el contribuent per notificar-li una incidència. Els delinqüents informen de la possibilitat de solucionar el problema de manera telemàtica, mitjançant la incorporació al missatge d'una direcció web, en la que sol·liciten a la víctima que introdueixi les seves credencials bancàries.

La web a la que es faciliten les dades privades d'accés realment no tenen res a veure amb l'Agència Tributària ni tampoc amb cap entitat bancària.

La Benemèrita explica que cap organisme oficial ni entitat bancària exigirà de manera urgent dades compromeses del contribuent per correu electrònic i aconsella que es comprovi la identitat del remitent, posar-se en contacte directe amb l'Agència Tributària o el banc que sol·licita les dades i mantenir actualitzats els sistemes de seguretat dels dispositius des d'on es realitzin operacions bancàries, entre altres mesures.

Per tenir garanties, utilitzar únicament Renta Web

Per evitar qualsevol tipus de frau, l'Agència Tributària ha posat al servei de tots els contribuents el Sistema Renta Web, que fusiona el ja extingit Programa Pare i l'esborrany de la declaració, per actualitzar les comptes amb Hisenda sense cap tipus de risc.

 

 

 

 

 

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 105