La fira d'aeronàutica Aerosport recupera el festival aeri amb motiu del seu 25è aniversari

El certamen, que se celebrarà el 6 i 7 de maig a l'aeròdrom d'Igualada-Òdena, comptarà amb un 20% més d'expositors

ACN Igualada .- La fira dedicada a l'aeronàutica esportiva i lleugera Aerosport celebrarà el seu 25è aniversari el cap de setmana del 6 i 7 de maig.
 
Amb motiu de l'efemèride, l'organització ha decidit recuperar el festival aeri, que va deixar de fer-se fa nou anys. El festival comptarà amb una vintena de participants que durant dues hores realitzaran diverses exhibicions, demostracions i vols acrobàtics. Entre els participants hi haurà el campió europeu d'acrobàcia, Cástor Fantoba, i també la patrulla italiana Blue Circe Team.
 
Pel que fa a la fira, enguany comptarà amb un 20% més d'expositors i n'hi haurà un total de 36, que representaran una setantena de marques. El president de Fira d'Igualada, Joan Domènech, també ha avançat que el certamen comptarà amb diverses activitats paral·leles com conferències tècniques, tallers infantils o batejos de vol. El pressupost d'enguany se situa als 68.000 euros.
 
L'Aerosport és l'única fira de l'Estat dedicada exclusivament a l'aeronàutica esportiva lleugera i enguany arriba a la seva 25a edició. Com a novetat principal i amb l'objectiu de celebrar l'efemèride, la Fira d'Igualada –entitat organitzadora- ha decidit recuperar el festival aeri, que va deixar de fer-se l'any 2008 degut a la crisi econòmica i els problemes burocràtics. Aquest serà un dels plats forts del certamen, tot i que l'organització ha deixat clar que en funció dels resultats s'estudiarà si el festival aeri té continuïtat en les properes edicions o bé només serà un fet puntual del 25è aniversari.

En concret, el festival aeri comptarà amb la participació d'una vintena de pilots, que el diumenge 7 de maig durant dues hores – de 12h a 14h- realitzaran diverses demostracions, exhibicions i vols acrobàtics al cel d'Igualada i Òdena. Entre els participants hi haurà la patrulla italiana Blue Circe, que realitzarà diverses acrobàcies amb els seus quatre avions; també el camió d'Europa i de l'Estat d'acrobàcia, el navarrès Cástor Fantoba; així com també el pilot d'acrobàcia igualadí, Àlex Balcells. A més dels pilots d'acrobàcia, el festival també comptarà amb exhibicions d'altres aeronaus com ara trikes, biplans, autogirs, paracaigudistes, helicòpters i drons.

D'altra banda, la zona d'exposició de l'Aerosport comptarà amb un 20% més d'expositors i marques. Segons ha avançat Domènech ja han confirmat l'assistència un total de 70 marques que estaran repartides per 36 expositors. La fira estarà oberta tant pel públic general com pel professional.

El president de Fira d'Igualada ha volgut destacat que la fira igualadina, a diferència d'altres certàmens similars que puguin celebrar-se arreu del país, és que "el públic té les avionetes a menys d'un metre de distància" i això, segons ha dit, "és un valor afegit que no es pot trobar enlloc més".

De la seva banda, la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada, Àngels Chacón, ha avançat que els ajuntaments d'Igualada i Òdena, d'acord amb la Generalitat, treballen des de fa temps perquè l'aeròdrom disposi del pla director urbanístic, un document que ha de clarificar el futur d'aquest equipament. Chacón confia que el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, que serà present a la inauguració de l'Aerosport pugui fer algun anunci en aquest sentit.
0
0
0
s2smodern