PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El president d’honor de Freixenet, Josep Ferrer, presenta una oferta per comprar el 51% de l'empresa

Redacció .- El president d’honor de Freixenet, Josep Ferrer Sala, ha presentat una oferta en ferm per comprar el 51% del capital de l’empresa als membres de les famílies fundadores i que aquesta continuï sent una companyia familiar.

Segons publica avui La Vanguardia, el patriarca del grup hauria llençat la seva oferta a títol personal i hauria valorat el 51% de l’empresa en 230 milions d’euros, una xifra sensiblement inferior als 255 milions d’euros que valdria en funció de la valoració que va realitzar el grup alemany Henkell al març.

El mateix diari cita fonts financeres per afirmar que Josep Ferrer hauria presentat per escrit la seva oferta a la resta d’accionistes de la firma i que s’hauria compromès a formalitzar la compra en un document privat abans de que acabi el mes. Ferrer pagaria ara part del preu en concepte d’arres i es comprometria a formalitzar l’operació i completar el pagament abans del 31 de juny del 2017.

Josep Ferrer controla el 42% del capital del grup, que ara dirigeix el seu fill Pedro Ferrer Noguer com a conseller delegat.  El patriarca, de 91 anys, es va oposar, des del principi, a vendre l’empresa a un grup internacional. Tanmateix, acceptaria l’entrada d’accionistes externs com a socis minoritaris. Segons La Vanguardia, la família Ferrer hauria mantingut reunions amb entitats financeres  per aconseguir crèdits per fer front a la compra.

0
0
0
s2smodern