PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

Tres empreses de l’Alt Penedès reben el guardó de la Cambra com a reconeixement a la seva trajectòria

Redacció .- Tres empreses de l’Alt Penedès van ser guardonades en el marc del Dia de la Cambra, que es va celebrar dijous passat a la Casa Llotja de Mar i que enguany arribava a la vintena edició. 

Les empreses premiades van ser Caves Ferret (Guardiola de Font-Rubí) pels seus 75 anys, i Caves Lavernoya (Sant Sadurní d’Anoia) i l’Escola Montagut (Vilafranca del Penedès) pels seus 50 anys.

En total es va atorgar el guardó commemoratiu a 113 empreses de la demarcació de Barcelona en reconeixement al seu esforç i consolidació en el temps. En aquesta ocasió hi destaquen per la seva trajectòria l’empresa Sagalés (375); l’Hotel Sant Agustí i Cal Perico- Merceria Vidal, totes dues amb 175 anys; Rovira Hermanos i l’Hotel Suizo de 150 anys i amb 125, la Cistelleria Casa Canals i la Llar Bressol del nen Jesús.

El president de la Cambra, Miquel Valls, va destacar que “el teixit empresarial català està basat en la tradició, però també en la innovació i les ganes de millorar, peces clau en les empreses que avui guardonem”. Valls va parlar del pes de les empreses familiars en l’economia catalana, tant pel que fa al volum de negoci com en la generació de llocs de treball.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va remarcar la bona evolució de l’economia catalana en els darrers trimestres i va apuntar a les empreses com les principals responsables, “són mèrit vostre les dades econòmiques que ens acompanyen els últims anys”, els va dir.

El vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, va repassar l’origen de les cambres de comerç i les va situar com a actors principals i necessaris per al desenvolupament econòmic i social del país.

Durant l’acte va intervenir el president de Saba Aparcamientos, Salvador Alemany, que celebra el 50è aniversari i el director general de l’Empresa Sagalés, Ramon Sagalés, que celebra el 375è aniversari. Tots dos van coincidir en destacar la capacitat de les empreses catalanes per adaptar-se als nous temps i a les diferents realitats econòmiques que els va tocant viure.

0
0
0
s2smodern