PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online de la Vegueria Penedès

El nombre d'empreses catalanes que exporten al nord d'Àfrica es duplica en els últims quinze anys

Els últims tres anys s'observa una reducció del nombre de companyies amb relacions comercials al nord del continent africà

ACN Barcelona .- El nombre d'empreses exportadores als mercats del nord d'Àfrica ha passat de 3.625 companyies a 7.169 empreses en el tancament de l'exercici del 2015, cosa que suposa multiplicar per dos el nombre de societats exportadores.
El volum d'exportacions d'aquestes empreses el 2015 van absorbir el 5% del total de les vendes catalanes a l'exterior. Aquestes xifres s'han donat a conèixer aquest dimarts per part dels organitzadors de la trobada internacional MedaWeek que es celebrarà a la Casa Llotja de Mar de Barcelona entre el dimecres 30 de novembre i el divendres 2 de desembre. Tot i aquesta dada rellevant, els organitzadors adverteixen que en els últims tres anys el nombre d'empreses exportadores en aquesta àrea geogràfica s'ha anat reduint.
 
No obstant aquesta reducció del nombre d'empreses exportadores, la balança comercial continua sent positiva i l'exportació al nord d'Àfrica és una font d'ingressos important per a Catalunya que s'ha triplicat en els últims quinze anys.

En la jornada d'aquest dimecres, la MedaWeek celebrarà el Fòrum Nabdf que servirpa per conèixer el mercat dels països dels nord d'Àfrica (Algèria, Egipte, Líbia, Marroc i Tunisia), que són els mercats que absorbeixen el 5% de les exportacions catalanes.
0
0
0
s2smodern