Front comú de partits, entitats i institucions per evitar el tancament de l'oficina liquidadora d'Igualada

L'alcalde la capital de l'Anoia assegura que el territori "plantarà cara" al nou pla de desplegament de la Hisenda Catalana, que preveu tancar 38 oficines liquidadores

ACN Igualada .- Una quinzena d'institucions socioeconòmiques de l'Anoia, partits polítics i institucions han signat aquest dimecres un manifest en defensa de la continuïtat de l'oficina liquidadora d'Igualada, que s'encarrega de la gestió, liquidació i recaptació dels impostos de transmissions patrimonials, entre d'altres.
 
L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha afirmat que el territori "no permetrà que li prenguin aquest servei" i ha assegurat que "plantarà cara" a la conselleria d'Economia per evitar el desmantellament. Aquest tancament s'inclou en el pla de desplegament de la Hisenda Catalana, que preveu l'obertura de 15 noves oficines de l'Agència Tributària de Catalunya però, al mateix temps, el tancament de 38 oficines liquidadores repartides per tot el país.
 
L'Ajuntament d'Igualada ha acollit aquest dimecres al migdia la signatura d'un manifest de protesta en contra el tancament de l'oficina liquidadora de la capital de l'Anoia. A l'acte, hi han estat presents els representants d'una quinzena d'entitats socioeconòmiques d ela comarca, com ara els sindicats CCOO i UGT, Unió de Pagesos, la Unió Empresarial de l'Anoia o l'associació de Notaris d'Igualada. El document també ha rebut el suport dels sis partits amb representació al consistori igualadí -CiU, –RC, PSC, CUP, Decidim Igualada i PP-, així com també del Consell Comarcal de l'Anoia i la Síndica Municipal de Greuges.

El desplegament de la futura Hisenda Catalana, impulsat pel Departament d'Economia i Hisenda, preveu l'obertura de quinze noves oficines de l'Agència Tributària de Catalunya, que se sumaran a les quatre actuals que hi ha a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. El pla, però, preveu que aquesta quinzena d'oficines substitueixin a les 53 oficines liquidadores que actualment hi ha repartides arreu del país, de manera que se n'haurien de tancar un total de 38 i moltes comarques catalanes es quedarien sense.

Davant d'aquest fet, Igualada ha fet sonar la seva veu en contra d'aquesta proposta perquè, en paraules del seu batlle, "no entenem que si estem treballant per fer un país millor, tinguem un país on es centralitzen els serveis". Per Castells, les institucions "han de facilitar la vida als ciutadans" i ha defensat que Igualada "no vol ser una ciutat de segona, que perd serveis, sinó una ciutat moderna i innovadora, que s'adapta als nous temps i això passa per tenir serveis de qualitat al territori".

Castells ha anunciat que, després de la signatura d'aquest manifest, engegaran una recollida "massiva" de signatures, que es farà arribar al Departament d'Economia. A més, el batlle ha explicat que han demanat una reunió amb el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, així com també amb el responsable de l'Agència Tributària de Catalunya per traslladar-li la opinió del territori. L'alcalde d'Igualada tampoc descarta crear un front comú d'alcaldes d'altres ciutats afectades pel tancament de les oficines.
0
0
0
s2smodern