PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

El Logis Penedès, node estratègic de Catalunya

El director de l’Incasòl va parlar del paper del Penedès en la planificació territorial 

Redacció | Olga Aibar .- El director de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), Damià Calvet, va ser el protagonista de la conferència del Fòrum de l’ADEPG que va tenir lloc el 22 de setembre al Molí de Mar.

A l’acte hi va assistir l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, regidors municipals, i representats del sector empresarial i d’administracions públics de la comarca.

El director de l’Incasòl va esmentar la conferència que el sociòleg i economista Jeremy Rifkin va oferir recentment a Barcelona i en la qual proposava dur a terme la “tercera revolució industrial”, basada en un model sostenible d’infraestructures. Calvet va dir que hauríem d’aplicar aquesta idea i “tendir a focalitzar les inversions en infraestructures que ens portin cap aquesta revolució industrial, o tindrem un món cada cop més insostenible, i això afectarà l’economia”. En aquest sentit, va afirmar que l’Incasòl ha de fer “un canvi de paradigma” i “deixar de fer solars a tot arreu” per passar a la creació de sectors d’activitat econòmica especialitzats com el Logis Penedès, que “és un dels nodes que ens han de connectar amb el món a través del corredor mediterrani”.

Calvet va explicar que “tenim quatre nodes principals a Catalunya: el de l’Empordà, el de la Llagosta, el port de Barcelona i el Logis Penedès” i va assegurar que “la logística és un sector important per al país perquè som la porta sud d’Europa, i amb el Logis Penedès i el corredor mediterrani, el potenciarem encara més”. També va confessar que en aquest sector estratègic, de 150 hectàrees, “tenim molts solars comprats i planificacions del que podria fer-se en el futur, però el projecte ha passat per diverses fases, perquè no hi havia consens amb el territori”. Tanmateix assegurava que “aquestes són jugades estratègiques de gra gran, que ens poden portar molt valor afegit, i per tirar-les endavant cal un pla director urbanístic”. També va apuntar que “nosaltres hem actuat molt al Penedès, en polígons industrials i residencials. Al Garraf no hi ha gaire oferta, però es podria plantejar” i es va referir a la zona de l’Eixample Nord, on “tenim en marxa una gran operació econòmica, tot i que en aquest indret “la jugada és residencial i donarà negoci mentre es construeix; després, ja no tant”.

Durant el torn d’intervencions, el president de l’ADEPG, Martí Sistané, va afirmar que: “les artèries del país estan clares, però trobem a faltar els capil·lars, que han de marcar una estratègia de territori, si no quedarem isolats. A més, aquí paguem un gran cost: els peatges”, qüestions a les quals Calvet va respondre glossant les accions que s’han realitzat des de la Generalitat per minimitzar aquest cost per al territori.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109