PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Els hotels Le Méridien Ra i Dolce Sitges canvien d’amos i el Terramar es reforma

Els fons d’inversió marquen el futur de tres hotels emblemàtics de la zona

Redacció | Olga Aibar .- Dos hotels del Gran Penedès han canviat recentment de mans. Es tracta de Le Méridien Ra Hotel & Spa, ubicat al Vendrell, i el Dolce Sitges.


El primer, propietat fins fa uns dies d’Amrey Hoteles, la cadena que lidera l’expresident dels promotors immobiliaris de Catalunya, Enric Reyna, ha estat venut a un fons d’inversió nord-americà. L’hotel canvia de mans just quan la cadena Starwood, que gestiona la marca Le Méridien, s’ha integrat a Marriot en una operació valorada en 13.000 milions de dòlars.

Dels cinc hotels d’Amrey, quatre a Barcelona i un a El Vendrell, el Ra era el que tenia més pèrdues. Tanmateix, l’any passat va iniciar una reforma que acabarà l’any vinent. L’hotel-balneari Ra va obrir l’any 2003 al Vendrell i es va incorporar al portafoli d’Starwood l’any 2007 sota la marca Le Méridien.

A més del Ra, altres hotels de la costa catalana s’estan oferint a fons d’inversió que fugen dels alts preus de Barcelona i aposten pel mercat vacacional.
D’altra banda, Oaktree Capital Management ha posat en venda l’hotel Dolce Sitges, que va adquirir l’any 2015. L’hotel presenta bons resultats, però el fons d’inversió amb seu a Londres ha optat per posar-lo al mercat perquè no és aliè a l’efervescència de compravendes que s’està produint a la costa espanyola.
El Dolce Sitges va obrir portes l’any 2004 com un dels primers allotjaments especialitzats en el segment de convencions i conferències (MICE).

D’altra banda, el grup Hi Partners, que va adquirir l’hotel Terramar de Sitges al març, el tancarà mentre durin les obres de remodelació que s’han de fer.
Per això, ha presentat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) de caràcter temporal que afectarà 47 empleats. L’hotel tancarà el 10 d’octubre per poder fer les obres amb rapidesa i seguretat. La companyia hi invertirà deu milions d’euros en diverses millores a les habitacions, les zones comunes i en la creació d’una nova sala de convencions i reunions. Es preveu que les obres acabin a mitjans del 2017.

Un cop finalitzi la remodelació, Hi Partners contractarà una trentena d’empleats per tenir una plantilla d’unes 80 persones.
L’hotel de quatre estrelles, ubicat en primera línia de mar, té 218 habitacions.  

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109