PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

L’empresa Henkell entrarà a Freixenet com a soci minoritari

Redacció | Olga Aibar .- L’empresa alemanya Henkell & Co, filial de la coneguda multinacional Dr. Oertker, podria entrar a l’empresa com a soci minoritari, amb un paquet d’accions que oscil·laria entre el 20 i el 25%, segons avançava el dilluns 26 de setembre El Confidencial.

El president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, va confirmar el mateix dia que hi havia una “oferta seriosa sobre la taula”, però que “Freixenet les ha tingut sempre” i que l’important és que “hi ha “una bona harmonia familiar”, sortint al pas així dels rumors i les notícies publicades durant l’estiu per diversos mitjans en les quals s’apuntaven presumptes disputes i rivalitats familiars com a motiu de la voluntat dels Hevia de vendre’s les seves accions i sortir de l’empresa.

Si es tanqués el pacte amb Henkell, fet que podria produir-se abans de finals d’any, segons diverses fonts, els Hevia vendrien el seu 29% de participacions per 145 milions d’euros, els Bonet les conservarien, i els Ferrer Noguer, que actualment tenen el 42%, passarien a tenir més del 50%, en adquirir part de les accions dels germans Pedro i Eudald Bonet.

Sembla que la clau per sortir del bloqueig que s’havia produït han estat els Bonet, sobretot el president de la companyia, que no estava d’acord amb la intenció inicial de Henkell d’adquirir la majoria d’accions.

Les reunions continuen obertes per buscar les sinèrgies industrials amb l’empresa, principalment a través de la xarxa de comercialització. La intenció seria que cada grup oferís la seva cartera de productes a la xarxa dominant de l’altre a casa país.

D’altra banda, Freixenet també podria proposar a la multinacional nipona Suntory, el seu distribuidor al Japó, l’entrada en l’accionariat de la companyia.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109