PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Una empresa de Calafell ha fabricat les torxes olímpiques de Río

Redacció | Olga Aibar .- Una empresa de Calafell, Repulsados Lasa, ha fabricat una part de les 16.000 torxes dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

En concret, s’ha encarregat de fer el tub central de cada torxa i les decoracions. La resta, l’han fabricat altres empreses.
Tal i com explicava al nostre mitjà l’apoderat de Repulsados Lasa, Eduard Sánchez, “l’encàrrec ens va arribar el juliol de l’any passat a través d’una empresa francesa que va guanyar el concurs convocat pel comité organitzador de Rio 2016 i el vam finalitzar al març”.

Aquestes torxes les han dut els 12.000 rellevistes durant 95 dies a través de 20.000 quilòmetres i el dia 5 d’agost a Rio una torxa entrarà a l’estadi olímpic per encendre el pebeter.

L’empresa, fundada l’any 1995, treballa amb una tècnica que consisteix a transformar plaques de metall mitjançant sistemes de rotació. És una de les poques emepreses que s’hi dediquen.

Repulsados Lasa elabora peces per a les principals multinacionals de l’energia, laboratoris, automoció, mobiliari, aeronàutica i de l’armament. Produeixen des de sanitaris antivandàlics per a presons, llantes per a cotxes i fanals per a la via pública, fins a carcasses per bales i projectils o per a bengales.
Tanmateix, el renom internacional de l’empresa l’ha adquirit arran de la fabricació d’urnes funeràries. De fet, és l’única empresa a Espanya que en fabrica amb aquesta tècnica. Produeixen 5.000 unitats al mes, part de les quals s’exporten a altres països.
Repulsados Lasa es troba al carrer Jesús de Calafell, s/n.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 105