PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

El 10è festival Vijazz va deixar 1,1 milions d’euros de benefici

Redacció | Lídia Oñate .- El Banc Sabadell Vijazz Penedès arribava aquest any a la desena edició amb ganes de sorprendre i de celebrar la fita sense deixar ningú indiferent.

De l’1 al 3 de juliol, més de 50.000 visitants van passar per Vilafranca del Penedès amb motiu del festival de vins, caves i jazz, que va estrenar nous espais de música com l’Espai Solidari Cava; el claustre renaixentista de Sant Francesc, on va tenir lloc el cicle Elles & Jazz; i l’espai lounge de Vallformosa Cava, un dels majors èxits de públic, en especial, el jove.

La venda de tiquets degustació enguany es va incrementar un 15% respecte a l’any passat, tot l’augment d’un euro, passant de deu a onze euros. Aquest fet va contribuir a incrementar l’impacte econòmic del festival, que en la present edició va arribar a 1,5 milions d’euros. Segons Joan Tarrada, president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, entitat organitzadora, “tenint en compte que la inversió ha estat de 400.000 euros, hem obtingut un benefici net de més d’un milió d’euros”. També destacava la gran acceptació dels maridatges, dels quals es van exhaurir les 1.500 places.

Després d’una dècada de vida, el festival s’ha consolidat també fora del Penedès. A la passada edició, el 40% dels visitants eren de les comarques del Penedès, mentre que un 20% procedia de la província de Barcelona, un 20% de la resta de Catalunya i Espanya, i un 20% de l’estranger. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, veu amb bons ulls aquestes dades, ja que “demostra que el Vijazz capta moltes persones de fora, que ens visiten i fan de prescriptors del vi”. En aquest sentit, Regull afegia que “el festival està creixent en una bona línia que cal seguir si no volem que es massifiqui i es perdi la qualitat”. 

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 109