PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Neix el Cava de Paratge Qualificat per reivindicar l’excel·lència del producte

La presentació internacional de la nova marca es va fer el 13 de juny en un brillant acte al Palau de la Música Catalana que va comptar amb la presència de sommeliers de prestigi

Redacció | Olga Aibar .- El Palau de la Música Catalana va acollir el dilluns 13 de juny la presentació del Cava de Paratge Qualificat, una nova categoria premium que inclourà aquells caves elaborats amb raïm procedents d’un paratge determinat com excepcional per les seves condicions climatològiques o geològiques.


Durant la presentació, dirigida per la periodista Pepa Fernández, el president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, va explicar els requisits que han de complir aquests caves, entre ells una edat mínima de la vinya de 10 anys, un rendiment màxim de 8.000 quilos per hectàrea i una verema manual. Segons Bonet, “el Cava de Paratge Qualificat neix per situar el cava en la punta de la piràmide qualitativa del vi” i “per fer justícia a la qualitat d’aquest escumós”. El subsecretari d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Jaime Haddad, va destacar que el Cava de Paratge Qualificat representa “un esglaó de qualitat més per a un dels elements més significatius de la nostra cultura” i contribueix a situar el cava “en el lloc que es mereix”. En la mateixa línia, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, va assegurar que aquesta nova categoria “és un pas ferm que ajudarà a prestigiar encara més els nostres vins i caves”.

Durant l’acte hi van participar experts nacionals i internacionals del sector del vi com la Master of Wine Lenka Sedlackova; el Millor Sommelier d’Espanya en Cava, Guillermo Cruz i la prestigiosa sommelier alemanya, Yvonne Heistermann. 

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 105