PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Sitges i Sorea creen un fons per pagar l'aigua als veïns en risc d'exclusió social

La companyia destina 10.000 euros per afrontar les factures dels ciutadans en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica

ACN Sitges .- L'Ajuntament de Sitges i Sorea, empresa subministradora de l'aigua al municipi, han signat un conveni de col·laboració per crear un fons amb el qual pagaran l'aigua de les persones en risc d'exclusió social.

La companyia destina 10.000 euros a cobrir les factures d'aquelles persones en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica que no puguin pagar el servei d'aigua, sempre i quan prèviament els Serveis Socials hagin emès un informe que ho corrobori. La regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall, ha aplaudit l'entesa i ho ha considerat un "primer pas", si bé ha destacat que la voluntat del Govern és aconseguir el mateix acord amb les empreses subministradores de gas i llum.

Els veïns de Sitges que vulguin acollir-se a l'ajuda pel pagament de la factura de l'aigua hauran d'adreçar-se al Departament municipal de Serveis Socials, on es comprovarà si compleixen els requisits. Si la sol·licitud queda validada, serà l'Ajuntament qui indicarà a Sorea els períodes de facturació que hauran de quedar exempts de pagament. Si el subministrament hagués quedat tallat durant aquest impàs, la companyia es compromet a reobrir el pas de l'aigua.

El conveni entre l'Ajuntament i Sorea serà vigent fins que s'exhaureixi el fons de 10.000 euros. Segons el govern municipal, des de l'inici de la crisi s'ha detectat un nombre "creixent" de famílies que manifesten tenir dificultats per afrontar les despeses de subministraments bàsics. Per la regidora de Benestar i Família, Mireia Rosell, el conveni signat ara és "una qüestió de justícia social".

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110