PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

La Fira BlauVerd s’avança un mes i creix en espai i expositors

La Fira del Mar i del Medi Ambient de Vilanova i la Geltrú se celebrarà el 7 i 8 de maig amb l’objectiu de ser un referent a Catalunya

Redacció | Lídia Oñate .- Aquesta serà la seva segona edició, però la Fira BlauVerd de Vilanova i la Geltrú ja mostra el seu potencial com a punt de referència en els àmbits mediambientals, científics i de gestió del litoral.

Amb moltes més activitats i 78 expositors repartits en 94 carpes, el 7 i 8 de maig obrirà les portes la Fira del Mar i del Medi Ambient, que s’avançarà un mes respecte l’any anterior. Enguany també creixerà en espais, que es repartiran com l’any passat per la Rambla de la Pau, però també per la plaça del Port, ja que l’espai havia quedat petit. La fira serà inaugurada el dissabte 7 de maig pel conseller de Territori i Sostenibilitat de Catalunya, Josep Rull.

L’extensa programació de BlauVerd està destinada tant a científics i professionals del medi natural i marí, però també a la ciutadania en general, ja que existeix una àmplia oferta d’activitats de caire lúdic i informatiu. La fira s’estructurarà a partir de diferents eixos temàtics. Aquests seran l’espai de l’energia i la mobilitat sostenible, l’ecoturisme, bio salut, alimentació saludable, arquitectura sostenible, artesania, Estació Nàutica a la plaça del Port, nàutica, associacions, organitzacions i institucions. Entre les activitats lúdiques destacades sobresurten el circuit per provar vehicles elèctrics, el Clean up Day (jornada neteja litoral), els tallers mediambientals, els batejos de vela i submarinisme, les demostracions de rescat aquàtic amb gossos, les portes obertes de salvament marítim, o les jornades gastronòmiques. Cal citar també La Marató de l’Energia, un espai a la rambla de la Pau on els ciutadans podran resoldre els seus dubtes amb la facturació energètica amb tècnics especialistes.

En el marc de la Fira BlauVerd, la Jornada de Governança Litoral celebrarà una segona edició el 5 de maig al matí a la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú. S’hi faran tres taules rodones a les quals assistiran representants d’arreu de Catalunya. Entre ells hi haurà Francesc Vidal, director del parc Natural de l’Ebre; Marc Marí, director del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter; Maria José Albadalejo, gerent del Consorci Espais Naturals del Delta del Llobregat; els responsables de ports com David Ruiz (Palamós), Enric Martínez (Sant Carles de la Ràpita) i Margarita Díez (Vilanova i la Geltrú); i el director general de Pesca de la Generalitat, Francesc Benaiges.

Segons el regidor de Medi Ambient, Gerard Llobet, el futur de la Fira BlauVerd passa per “especialitzar-se en l’àmbit científic i mediambiental, ja que actualment n’hi ha molt poques”. Per assolir aquest objectiu, la fira vilanovina s’arrodonirà amb una programació de conferències que tindrà lloc al Campus Universitari de la Mediterrània. Destaquen La riquesa ornitològica d’aus marines a VNG, a càrrec de Vittorio Pedrocchi, doctor en Ciències Biològiques per la UB; Capacitats del submarí científic Ictineu 3 homologat per a 1.000 metres i resultat de les primeres campanyes, a càrrec de Carme Parareda, enginyera en Topografia, cofundadora i administradora d’Ictineu Submarins SL i Pere Forés, dissenyador industrial i cofundador de l’Institut Ictineu Centre Català de Recerca Submarina; Les balenes com a indicadors de la riquesa de les Costes del Garraf, a càrrec d’Eduard Degollada, doctor en Veterinària i president de l’Associació EDMAKTUB; i Energies renovables marines. Del vent a l’Onatge, a càrrec de Daniel González, doctor enginyer de Camins, Canals i Ports i sots-director de Gestió del Laboratori d’Enginyeria Marítima de la UPC.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110