PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Cubelles i Cunit prorroguen el Penedès Marítim fins el 2019

La marca impulsada pels dos municipis vol créixer i promoure accions conjuntes per al desenvolupament econòmic, local i turístic del territori

Redacció | Olga Aibar .- Els ajuntaments de Cubelles i Cunit han renovat el conveni del projecte Penedès Marítim fins al 2019.

El nou conveni estableix que es definirà un nou pla estratègic i un pla d’acció on s’establiran les accions a realitzar de manera conjunta per a la promoció i dinamització del territori.

L’alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras, explicava que “la submarca Penedès Marítim va néixer l’anterior legislatura perquè els dos municipis tenim similituds de població i situació socioeconòmica i vam decidir unir esforços per donar cobertura a les actuacions turístiques i promocionals”. L’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, apuntava que el fet d’estar en dues províncies diferents i sota dues marques turístiques com Costa de Barcelona i Costa Daurada i al centre de dos grans pòls d’atracció com són Barcelona i Tarragona complicava les possibilitats de promoció de dos municipis com Cubelles i Cunit. Per això, van crear aquesta submarca que, a partir d’ara, agafarà un nou impuls a partir de les aportacions econòmiques que s’han establert fins al 2019. En concret, els dos municipis aportaran 3.000 euros durant el 2016, 5.000 l’any vinent, 7.000 el 2018 i 9.000 el 2019, fet que suposarà 48.000 euros en 4 anys.

El primer projecte que duran a terme és la festa Penedès Marítim que se celebrarà el primer cap de setmana de juny al pont situat en el límit entre els dos municipis. Consistirà en una fira de caire mariner amb parades de productes diversos, animació musical i se serviran degustacions de peix regades amb vi.
Les actuacions que es realitzin en el futur es publicitaran en tríptics i a la pàgina web (www.penedesmaritim.cat), que properament es renovarà. També es donarà un nou impuls a l’app que servirà de tret de sortida a la campanya d’estiu.

Altres accions previstes són la creació de tres rutes i una guia de recursos. Segons explicava el regidor de Turisme de Cunit, Jaume Casañas, “en la reunió que vam mantenir fa un mes a la Masia d’en Cabanyes amb alcaldes i regidors de Promoció Econòmica de diferents municipis del Baix Penedès i del Garraf hi havia més municipis interessats a sumar-se al carro de Penedès Marítim. Per aquest motiu, es va proposar crear una comissió de treball turística del Penedès Marítim.

L’alcaldessa de Cubelles lamentava que “la línia dels límits provincials condiciona molt”. En el mateix sentit es manifestava l’alcaldessa de Cunit, que afegia que “és una barrera real. Administrativament és molt complicat”. Tanmateix, apuntava que “la voluntat és que Penedès Marítim vagi creixent per donar a conèixer els actius que tenim”. El nostre producte és diferent d’altres paquets turístics. No som Salou ni Cambrils, estem al mig de ciutats amb una gran tirada i això ens pot deixar arraconats. Cal que siguem més visibles”.

El regidor de Turisme, Comerç i Fires de Cubelles, Raül Mudarra, indicava que “hem d’aprofitar el que ja funciona a un municipi i projectar-ho arreu”.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 106