PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Alimentària 2016 acaba amb un impacte econòmic de 170 milions d’euros

Durant els quatre dies del certamen s’han realitzat 11.200 reunions de negoci entre expositors i compradors, un 12% més que l’any 2014 

Redacció | Olga Aibar .- La 40a edició d’Alimentària, el saló internacional de negocis per als professionals del sector de l’alimentació i les begudes, que es va celebrar del 25 al 28 d’abril al recinte firal de Gran Via de Barcelona, ha acabat amb xifres rècord.

L’esdeveniment ha aconseguit atraure visitants de 157 països, 16 més que el 2014, i 4.000 empreses expositores procedents de 78 països. El president de Fira de Barcelona i d’Alimentària, Josep Lluís Bonet, ha assenyalat que “l’esdeveniment es consolida com una gran plataforma per a l’exportació de la indústria alimentària espanyola, així com un important aparador de la innovació del sector i les noves tendències que estan apareixent en el mercat “.

Durant el certamen ha tingut lloc una gran diversitat d’actes, presentacions, cates, conferències, festes i showrooms i s’han realitzat 11.200 reunions de negoci entre expositors i compradors, un 12% més que en la passada edició celebrada fa dos anys.

L’impacte econòmic a la ciutat i a la seva àrea metropolitana, es calcula que és d’uns 170 milions d’euros. Pel que fa als visitants al certamen, han estat 140.000, dels quals 42.000 extrangers procedents de 140 països.

A un dels cinc salons de la fira, Intervin hi han participat enguany 800 empreses i s’ha iniciat amb força el Vinorum Think, un ambiciós programa de cates magistrals dirigides per reconeguts professionals i prescriptors de prestigi que ha tingut molta bona rebuda.

En aquest marc, s’han dut a terme diverses presentacions de producte en primícia per a clients i distribuïdors. Entre aquestes, el Freixenet Ice Cuvée Especial, i la darrera Cuvée de Prestige, el Garnatxa Subirat Parent. Cellers Torres ha presentat el Sons de Prades, un chardonnay 100% elaborat a la Conca de Barberà, el Viña Esmeralda 2015, el Bellaterra 2015, entre altres novetats. També el whisky japonès Nikka.  

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110