PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Cunit obre el camí de la “revolució tecnològica” amb el 1r Congrés Localtic

El trader i esportista Josef Ajram va apadrinar la primera edició del congrés dedicat a les tecnologies de la informació i comunicació a nivell local

Redacció | Lídia Oñate .- Durant dos dies, Cunit va convertir-se en la capital penedesenca de les tecnologies de la informació i comunicació especialitzades en l’àmbit local.

El 21 i 22 d’abril van ser les dates escollides per celebrar aquesta primera edició a l’Hotel Sand Cunit Suites, que va tenir un padrí d’excepció com és el trader i esportista Josef Ajram, autor de diversos llibres, entre els quals destaca ¿Dónde está el límite? (2010), Ganar en bolsa es posible (2013) i, el seu darrer, El pequeño libro de la superación personal (2016). Ajram va ser l’encarregat d’obrir el torn de ponències amb una conferència en la qual va parlar de la seva experiència professional i vital, tant en el món de la Borsa i les finances com del que ha après com a esportista, escriptor i usuari de les xarxes socials. Sobre aquest darrer aspecte, Ajram va destacar que “amb la comunicació he aconseguit el màxim de difusió possible amb els menors recursos i el menor temps disponible”. Tanmateix, s’afanyava a afegir que no tothom està preparat per enfrontar-se a les crítiques destructives de certs usuaris de les xarxes socials. “Hem de ser conscients que posem el que posem algú sempre ens criticarà”, comentava. Per Ajram, però, ara “l’atenció al client ha de ser exquisida perquè gràcies a les xarxes socials té més poder que mai”.

Sobre el món de l’empresa, va remarcar que el més important és la força del treball en equip i el grau d’implicació que prengui cadascú. En aquest sentit, afegia que al llarg de la seva trajectòria havia pogut detectar dos tipus de figures: “els que comencen i no saben si estaran a l’alçada i els líders. Als primers, se’ls ha d’exigir compromís i als segons, saber gestionar la humilitat per baixar algun esglaó i adaptar-se a l’equip. Si localitzem el potencial del nostre equip arribarem lluny, mentre que si contínuament li demanem més del que pot donar, acabarem generant frustració”.

Durant la presentació de la primera edició de Localtic, l’alcaldessa de Cunit, Montserrat Casulleras, explicava que amb aquestes ponències volen enfilar el “camí cap a la revolució tecnològica” que fa uns anys van començar, introduint canvis en el telèfon, que va passar d’analògic a digital. “Això ens va permetre fer un estalvi econòmic per invertir en altres coses. Per això fem aquest congrés, per explicar i compartir experiències en el món de les TIC”. El congrés va reunir el suport de diferents ens com la Generalitat i la Diputació de Barcelona, però també dels consorcis Localret i AOC, a més d’empreses com Espublico Gestiona, que ja ha implantat noves tecnologies a 2.800 ajuntaments, entre els quals es troben els penedesencs Cunit, la Bisbal del Penedès i Olesa de Bonesvalls.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 110