PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Codorniu i Freixenet es reparteixen el 62% de les ajudes públiques destinades a l'exportació de vins fora de la UE

Segons avança 'Expansión', 94 cellers catalans van aconseguir un total de 9,1 milions d'euros en subvencions europees per vendes extracomunitàries

ACN Barcelona .- Codorniu i Freixenet es van repartir el 62% de les ajudes públiques destinades a l'exportació de vi a països de fora de la UE durant el 2016, segons ha publicat aquest dimarts 'Expansión' i ha confirmat el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
 
En total, les dues companyies i les seves filials van rebre 5,64 milions d'euros de la Generalitat per aquest concepte. Es tracta d'uns diners que la Unió Europea concedeix a l'estat espanyol i aquest, a la Generalitat, per fomentar les exportacions de vins. Freixenet és el grup que més subvencions va rebre, amb més de 3,5 milions d'euros, seguit de Codorniu (2,1 milions d'euros) i Miguel Torres (924.000 euros).
(A l'actualització s'inclou informació del criteri amb què es concedeixen les ajudes)

En total, 94 cellers catalans es van repartir més de 9,1 milions d'euros en aquestes subvencions. A molta distància de Freixenet, Codorniu i Miguel Torres hi ha altres firmes com Josep Maria Raventós i Blanc (105.000 euros), Masia Vallformosa (101.000 euros) o Juvé i Camps (119.000 euros). La majoria de bodegues van rebre ajudes inferiors als 100.000 euros.

La Generalitat concedeix aquestes ajudes provinents de la UE des de fa nou anys, i les atorga seguint un criteri de proporcionalitat en funció de les vendes de cada companyia. En tots els casos les subvencions cobreixen com a màxim la meitat de la despesa global que les empreses destinen a accions de promoció a l'estranger.
0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 107