La família Ferrer podria assolir el control íntegre de l’empresa Freixenet

Preocupació a la comarca del Penedès pels rumors sobre el futur de l’empresa que ocupa més de 2.000 treballadors

Redacció .- El control de la companyia líder del mercat del cava, Freixenet, podria estar a l’aire arran de la decisió de les branques familiars accionistes Bonet i Hevia, cadascuna amb el 29% del capital de l’empresa, de posar a la venda el seu paquet d’accions conjuntament, segons afirmava la setmana passada el diari Economia Digital i posteriorment recollien diversos mitjans de comunicació.

El motiu d’aquesta decisió seria la caiguda de les vendes. La família Ferrer, els accionistes majoritaris de Freixenet, amb un 42% del capital, estarien buscant finançament per comprar la resta de les accions de la companyia. Les mateixes fonts apuntaven que la companyia alemanya Henkell & Co estaria interessada en la compra, però la família Ferrer podria fer valdre el seu dret de tanteig davant de qualsevol proposta de compra per igualar l’oferta. Fonts financeres valoren l’empresa en uns 600 milions d’euros.

Els empleats es mostren tranquils ja que l’empresa els ha assegurat que no perillen els llocs de treball i, per tant, veurien amb bons ulls que la família Ferrer agafés al cent per cent de les regnes de la centenària empresa. Per la seva banda, des de Freixenet neguen la veracitat de les informacions publicades. L’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, apuntava a Penedès Econòmic que “esperem que la situació es recondueixi ja que Freixenet és l’empresa més important de Sant Sadurní i del món del cava”.
Al tancament d’aquesta edició hem conegut que el dia 30 de març hi havia una reunió convocada al més alt nivell que podria aclarir la situació.

0
0
0
s2smodern