PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

 

PENEDÈS ECONÒMIC

El diari econòmic online del Penedès i el Garraf

Les vendes de cava es recuperen però la facturació cau un 1%

Les vendes a Espanya baixen un 0,8% per la forta “frenada” del Nadal atribuida a les eleccions i a què no és un producte de primera necessitat

Redacció | Olga Aibar .- Els 241 cellers de la Denominació d’Origen Cava van expedir 244.123.129 ampolles el 2015, un 0,76% més que el 2014.

Un increment que el president del Consell Regulador de la DO Cava, Pere Bonet, considera “satisfactori” ja que suposa “més del doble” que l’any anterior, que va ser del 0,36%. Les xifres consoliden el canvi de tendència registrat el 2014 i deixen enrere el descens de vendes d’anys anteriors, segons destacava el president de la DO Cava, Pere Bonet.

Tot i que s’han venut més ampolles, s’ha facturat un 1% menys que els 1.030 milions d’euros de l’any passat. A més a més, s’ha donat un fet que el consell Regulador del Cava encara analitza. I és que fins finals de setembre, es va registrar un augment del 7% en les vendes de cava al mercat interior respecte al 2014 però, al darrer trimestre, es va veure una forta “frenada” en les vendes que van baixar al final un 0,8% el 2015, trencant la tònica ascendent del 2014. A preguntes dels periodistes, Bonet va indicar que el motiu d’aquest descens en la millor època de l’any per al cava “podria estar influït per les eleccions, que van frenar els ànims del consumidor” i també en el fet que “el cava no és un producte de primera necessitat”. El descens ha estat generalitzat a tot Espanya i s’ha vist sobretot en el sector de l’alimentació i no tant en l’hostaleria. Bonet va desvincular el descens de cap tipus de boicot.

Pel que fa a les exportacions aquestes van sumar 157 milions d’ampolles, un creixement de l’1,64% respecte del 2014, impulsades per la recuperació del mercat de la Unió Europea, que va augmentar un 2,15% i va arribar a les 114 milions d’ampolles venudes.

El 47% de les ampolles es van vendre a la Unió Europea, el 35% al mercat interior i el 18% a altres països. Alemanya és el país on es van vendre més ampolles l’any passat (33 milions, un 8,5% més que el 2014), seguit de Bèlgica (30 milions, un 0,87% menys) i el Regne Unit (30 milions, un 3,23% menys). França va registrar el creixement més important respecte a l’any anterior, amb un 16,7% i 7,4 milions d’ampolles comercialitzades.
De cara al 2016, la DO Cava espera millorar els resultats del 2015.

Primeres ampolles de cava ‘“paratge qualificat”
El president de la DO Cava apuntava que a finals d’enguany ja es podran comercialitzar les primeres ampolles amb el distintiu paratge qualificat. Segons Bonet “cal augmentar la xifra de negoci dels caves premium. Ara estem donant una qualitat que està molt per sobre del preu i hem d’apujar-los”.

La nova distinció permetrà donar un “suport important” als productes de qualitat, segons defensava el subdirector general de Qualitat Diferenciada i Agricultura Ecològica del Ministeri d’Agricultura, Rafael Bolívar.

0
0
0
s2smodern

 Ja és a la venda el número 106